Premierul Ponta îşi "opreşte" campania electorală şi pleacă spre Mehedinţi

Premierul Ponta, alături de Liviu Dragnea şi Doina Pana, tras cu barca de pompieri, 22 aprilie 2014
Premierul Ponta, alături de Liviu Dragnea şi Doina Pana, tras cu barca de pompieri, 22 aprilie 2014 (Guvernul României)

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că el şi vicepremierii Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea îşi vor suspenda activităţile de campanie electorală şi se vor deplasa în cursul zilei de astăzi în zonele inundate din Mehedinţi, "pentru a vedea dacă este necesar un sprijin imediat."

"Cel puţin câteva zile, până când toată situaţia produsă de intemperii va intra în normal, şi eu şi ceilalţi miniştri care avem responsabilităţi vom suspenda campania electorală. O să plec împreună cu vicepremierul Dragnea în Mehedinţi. De la Bucureşti, vicepremierul Oprea e cel care coordonează activitatea în toată ţara", a precizat Ponta.

Declaraţiile premierului vin la o zi după ce şeful statului a acuzat Guvernul că îşi face campanie electorală, în loc să se ocupe de problema oamenilor afectaţi de inundaţiile din ultimele zile prin măsuri reale, nu prin strigătele vicepremierului Oprea la MAI:

"Cred că s-a exagerat cu concentrarea guvernului pe campania electorală iar ţipetele (vicepremierului n.r.) Gabriel Oprea la MAI nu-i ajută pe cei din judeţele inundate" a criticat Traian Băsescu duminică, campania electorală a coaliţiei PSD-PC-UNPR pe seama românilor grav afectaţi de ploi din judeţele Mehedinţi, Gorj şi Olt. Trebuie acţiuni imediate pentru ca cei rămaşi fără case să aibă unde locui, alimente, apă etc. Răstitul la prefecţi nu rezolvă problema. Am informaţii din teren, unde nu se întâmplă nimic", a afirmat duminică preşedintele, comentând situaţia grea din judeţele inundate.

Sfătuit "prieteneşte" de şeful statului să se ducă în judeţele inundate, unde va găsi cu siguranţă câţiva jandarmi să-l tragă cu barca (aluzie la plimbarea din 22 aprilie a tandemului Ponta & Dragnea cu barca trasă de jandarmi pe uliţele din Teleorman, unde apa ajungea până la glezne), premierul Ponta a declarat luni că va lăsa campania electorală şi va merge în zonele inundate, deşi nu este nevoie de el personal în toate aceste zone:

"Nici nu e nevoie de mine personal în toate aceste zone. O să merg la Drobeta Turnu Severin pentru că aceea este zona, Gorj, Caraş, Mehedinţi şi Dolj, mai puternic afectată, doar ca să aflu dacă e nevoie imediat de un sprijin concret pentru perioada imediat următoare, după care vicepremierul Dragnea se va ocupa şi va coordona activităţile în teritoriu", a declarat premierul.

Reamintim că zeci de gospodării au fost inundate ieri în Mehedinţi, însă premierul nu a putut ajunge în zonă. Duminică, Ponta a fost la serbarea de Sâmbra Oilor, la Certeze, unde a fost fluierat copios de oşeni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne