PNL Satu Mare schimbă macazul, către PSD

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi.
Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi. (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a anunţat că Ovidiu Silaghi, vicepreşedinte PNL va candida la alegerile parlamentare parţiale din 25 mai, susţinut de Alianţa PSD-UNPR-PC, dar şi de liberalii din judeţ. În cadrul unei conferinţe de presă susţinute duminică la Primăria din Negreşti-Oaş, premierul şi-a exprimat satisfacţia pentru trecerea liberalului, considerat unul dintre cei mai influenţi oameni politici din Satu Mare, în tabăra PSD şi a reluat leit-motivul "PSD continuatorul USL."

„Vom avea un candidat comun care va fi susţinut de toate formaţiunile politice care au format USL. În urmă cu câteva minute am semnat pentru candidatura domnului Ovidiu Silaghi pentru alegerile parlamentare parţiale din Colegiul 2. În această formulă, a USL, putem face mult mai multă treabă bună, atât pentru Satu Mare cât şi pentru România”, a declarat premierul, citat de sătmăreanul.net.

Premierul a mai informat că Ovidiu Silaghi (fost Ministru al Transporturilor şi titular al unui dosar de corupţie la DNA, pentru mită luată cât a fost ministru nr.r) urmează să se înscrie în PSD.

La întrunirea din Negreşti-Oaş a luat cuvântul un alt lider PNL regional, preşedinte liberal al Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, care a marjat şi el pe ideea de USL:

„USL este un proiect important pentru judeţul Satu Mare. În această formulă am reuşit să câştigăm în 2012 cele mai importante funcţii în judeţul Satu Mare. Astfel am reuşit să înlăturăm, după 12 ani, UDMR-ul de la conducerea municipiului şi judeţului Satu Mare”, a declarat Ştef, care a mai informat auditoriul că „Ovidiu Silaghi va trece la PSD deoarece aceasta este cea mai bună formulă”. Întrebat dacă preşedintele Crin Antonescu ştie despre această mişcare, Ştef a răspuns:presupun că va afla în curând”.

Alături de premierul Victor Ponta, la conferinţa de presă au participat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin (PC), preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Satu Mare, Mircea Govor, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef (PNL), preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD Satu Mare, dr. Dorel Coica, primarul municipiului, reşedinţă de judeţ, primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, consilierul judeţean Ciprian Ardelean şi candidatul în colegiul 2 al USL, Ovidiu Silaghi.

Crin Antonescu şi trecerea lui Silaghi la PSD

Pus în faţa faptului împlinit, Crin Antonescu a declarat duminică seara că nu a ştiut despre decizia lui Silaghi de a candida din partea social democraţilor la alegerile parlamentare parţiale din 25 mai. Silaghi, deşi personaj important în partid este doar un transfug, a explicat Antonescu, iar plecarea sa este doar un caz izolat, nu un semnal prevestitor de migrări în masă ale liberalilor către PSD, aşa cum interpretează Ponta.

"Cu domnul Silaghi avem o situaţie specială. Acest mic şi trist caz. Domnul Silaghi a dorit să candideze, şi organizaţia din Satu Mare l-a propus, la aceste alegeri parţiale. PNL l-a desemnat candidat oficial, ca să aflu azi că domnul Silaghi s-a înscris la PSD şi ca să aflu de la domnul Ponta că e un gest ca un parlamentar etnic român să iasă în acel colegiu. Voi lămuri chestiunea cu domnul Silaghi. Eu nu am discutat cu el despre această intenţie şi recunosc că nu m-am aşteptat. Domnul Silaghi era, este încă, până văd o hârtie, vicepreşedinte al partidului, nu mă aşteptam la aşa ceva. De aici şi până la a interpreta domnul Ponta că PNL abia aşteaptă să se întoarcă în braţele sale e o distanţă foarte mare. Domnul Silaghi poate fi cel mult încă un transfug, aşa cum a fost şi domnul Tăriceanu şi încă doi parlamentari", a declarat Antonescu la Realitatea TV.

Episodul Adrian Ştef, care a celebrat USL-ul în şedinţa de la Negreşti Oaş şi care a urcat pe scenă, la Sâmbra Oilor, alături de Ponta, Dragnea şi alţi lideri PSD nu a fost comentat.

Adrian Ştef este şi el titular al unui dosar de incompatibilitate, la ANI. Ştef a fost declarat în stare de incompatibilitate de ANI, deoarece acesta, printre altele, a deţinut, pe vremea când era vicepreşedinte al CJ, în mandatul 2008 - 2012, şi funcţia de administrator la o societate comercială, dosarul sau neîmpietând însă activitatea în USL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne