Premierul Italiei Enrico Letta a anunţat că demisionează

Enrico Letta, premierul Italiei
Enrico Letta, premierul Italiei (ANDREAS SOLARO / AFP / Getty Images)

Premierul tehnocrat al Italiei, Enrico Letta, a afirmat joi seară că s-a hotărât să-şi dea demisia, ca urmare a cererii Partidului Democrat de a forma un nou Cabinet. Acesta îşi va depune vineri cererea de demisie.

Matteo Renzi, liderul Partidului Democrat, a cerut joi o schimbare a membrilor guvernului, argumentând că Italia nu poate continua într-o stare de „incertitudine”.

Conducerea Partidului Democrat din Italia a adoptat ulterior un document care pledează pentru „o etapă nouă” în politica italiană, „cu un nou guvern”.

„În urma deciziei Consiliului Naţional al Partidului Democrat, l-am informat pe preşedintele ţării, domnul Giorgio Napolitano, în legătură cu intenţia de a merge mâine la sediul Preşedinţiei pentru a prezenta demisia din postul de prim-ministru”, a declarat joi seară Enrico Letta, citat de agenţia ANSA.

Matteo Renzi a ţinut să-i mulţumească premierului Enrico Letta pentru activitate, apreciind "necesară şi urgentă deschiderea unei noi etape, cu un nou Executiv susţinut de majoritatea actuală", formată împreună cu deputaţi de centru-dreapta.

Există speculaţii în Italia conform cărora Renzi ar intenţiona să-i ia locul lui Letta la conducerea Guvernului, transmite BBC.