Predoiu: ”sloganul” lui Ponta este de natură ”naţionalist-comunistă”

Catalin Predoiu
Catalin Predoiu (Epoch Times România)

Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinte al PDL, a declarat joi, făcând referire la sloganul electoral ”mândru că sunt român”, că mesajul candidatului la preşedinţie Victor Ponta este de natură naţionalist-comunistă.

"Sloganul domnului Ponta este un slogan naţionalist-comunist. Scoate din dulap retorica ceauşistă naţionalistă, dar nu este acoperit de fapte. Dacă domnul Ponta dorea să aibă un astfel de slogan îl dădea afară mai de mult pe domnul Şova de la Ministerul Transporturilor şi nu-l lăsa mai bine de un an de zile să deseneze cu carioca pe hartă autostrăzi imaginare, făcea măcar ceea ce s-a început în guvernarea anterioară, unde nu spun că totul a fost în regulă", a declarat Predoiu.

În urmă cu câteva luni, premierul Victor Ponta susţinea că România necesită 2.400 de kilometri de autostrăzi şi colecta fonduri pentru proiectele de infrastructură rutieră. Dar în luna octombrie, când ministrul Transporturilor, vicepreşedintele PSD Ioan Rus, a prezentat Master Planul General de Transport, acesta nu includea niciun kilometru de autostradă ci construirea de drumuri expres.

În altă ordine de idei, prim-vicepreşedintele PDL a mai argumentat că prim-ministrul Victor Ponta s-a folosit în timpul campaniei alegerilor prezidenţiale şi de alte metode comuniste, precum incitarea la ură şi inventarea unor sciziuni false între anumite categorii sociale şi regiunile din ţară.

"Este un mesaj care la rândul său cuprinde o minciună. Niciodată nu s-a făcut o diferenţiere în campania noastră între cetăţenii din Ardeal şi cei din vechiul regat. Dimpotrivă, dacă vedeţi răspândirea mintingurilor pe care le-am avut, acţiunilor electorale, se poate constata uşor un echilibru între toate provinciile româneşti., a afirmat Predoiu.

Acesta a mai adăugat că lansarea temei potrivit căreia românii ar fi divizaţi se află ”doar în capul sec al domnului Ponta”, acest fapt reprezentând o dovadă a ”perversităţii în gândire şi a ”cinismului politic”.

"Este revoltător să scoţi toţi monştrii ăştia care au bântuit societatea românească din dulap. Ura între oameni, sciziunea între categorii sociale, între provinciile româneşti. Păi, vorbind de această sciziune pe care vezi Doamne, vrei să o acoperi, recunoşti că există. Ea nu există. Am circulat în ultimul an peste 140 de mii de kilometri pe roţi, în ţară. Nu există această diferenţiere, sigur că există regionalisme, sigur că fiecare e mândru de ţuica din judeţul lui, vinul care se face în alt judeţ. Aia e altceva. Dar nu există în capul niciunui român, poate în capul sec al domnului Ponta, această idee de a fi fracturaţi, de a fi despărţiţi. Implicit promovează această teză, şi e periculoasă. E ca şi cum eu m-aş duce într-o casă şi le-aş spune «Dom’le, hai să vă împac, că sunteţi certaţi». Dar oamenii ăia sunt în regulă. Deci, inclusiv lansarea acestei teme e dovada unei perversităţi în gândire şi a unui cinism politic pe care nu l-am mai văzut de mult", a argumentat Predoiu.

Cătălin Predoiu a subliniat că ”patriotismul lui Ponta şi al lui Şova” este o ”retorică bolşevică”, ”un naţionalism-comunism” şi ”o minciună”, susţinând că acest lucru este de dovedit şi de implicarea celor doi în proiectele Ministerului Justiţiei, interferenţe care au adus mai multe probleme financiare ţării.

"Ăsta e patriotismul lui Ponta şi al lui Şova. Tot ce a făcut a fost să submineze orice proiect de interes naţional pentru ţara asta, vă spun cel puţin pe Justiţie unde sunt informat în detaliu (...) Domnul Şova mi-a spus în faţă «O să-ţi blocăm Codurile, nu ne interesează, vrem să le facem noi». Şi eu am spus «Dom’le, întârziem doi ani de zile, avem MCV, poate reuşim să-l ridicăm. Accelerăm fonduri europene, sunt multe consecinţe, vin investiţii». «Nu ne interesează». Ăsta este patriotismul domnului Ponta şi a domnului Şova, naţionalism-comunist de faţadă, retorică bolşevică, minciună şi în spate o incompetenţă crasă. Băieţii ăştia ştiu să dea din gură, atât", a subliniat Predoiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne