Preda, supărat pe Udrea şi garda sa personală: Până şi criminalul cel mai odios are dreptul să se apere

Cristian Preda
Cristian Preda (Epoch Times România)

Recent exclus din PMP, Cristian Preda, are multe să-i reproşeze Elenei Udrea, liderul suprem al formaţiunii. În cadrul unui interviu pentru RFI, europarlamentarul avertizează că în momentul în care va renunţa la politica europeană în favoarea celei interne "mulţi o vor încurca", pentru că nu va uita "nedreptăţile" care i-au fost făcute.

Cu o zi înainte de excluderea sa, Cristian Preda se oferea să preia conducerea PMP pentru a salva partidul de la dispariţie, însă a avut surpriza să afle sâmbătă, din presă, că a fost exclus din formaţiune.

"Nu am fost anunţat că se discută despre cazul meu, nici măcar n-am fost informat că există o reuniune, că m-aş fi dus, aş fi luat trenul, mă duceam până la Tuşnad şi în aceste condiţii nu am putut să uzez de dreptul la apărare, asta e ceva foarte important. Şi criminalul cel mai odios are dreptul să se apere", a precizat Cristian Preda.

Dezamăgit că în timp ce în Parlamentul European are parte de simpatie, respect şi sprijin din partea colegilor, iar în România primeşte "măciuci în cap în mod ilegal", europarlamentarul a contestat excluderea sa din partid, pe care a catalogat-o drept "ceva inimaginabil din punctul de vedere strict procedural."

"Am contestat deja decizia şi i-am chemat şi-i chem în continuare pe membrii PMP să mă susţină. Impresia mea este că decizia asta a fost luată şi pentru că am anunţat că am de gând să candidez la şefia PMP, pentru a reface acest partid, pentru a-l reanima, pentru că în acest moment el este doar compus din Elena Udrea şi o gardă personală, adică au plecat de acolo oameni de mare valoare, de la Baconschi şi Papahagi, la Cristi Petrescu, Ruxandra Dragomir, oameni care aveau un anumit profil public", a adăugat acesta.

În altă ordine de idei, Preda a subliniat că el nu a luat niciodată bani "din poşeta Elenei Udrea": "Falsificarea statutului meu, construirea unor discursuri care mă stigmatizează, sunt un fel de tip rapace, care ia banii din poşeta lui Udrea, zeci de mii de euro pe lună, care nu ştiu de unde vin, de la Partidul Mişcarea Populară sau de la Udrea însăşi, chestia asta este jenantă, suntem într-o poveste, într-o retorică absolut penibilă".

În prezent, europarlamentarul are de gând să-şi continue treaba în PE, însă ameninţă că nu va uita nedreptăţile la care a fost supus de cei din PMP:

"Când am să mă decid să renunţ la politica europeană pentru a face politică în România, mulţi o vor încurca cu mine, pentru că nu voi uita nedreptăţile care mi-au fost făcute".