"Ministruţa Harvard" redevine consilier al primului ministru

Ioana Petrescu, Ministru de Finanţe
Ioana Petrescu, Ministru de Finanţe (Loredana Diacu/Epoch Times)

Ioana Petrescu schimbă funcţia de ministru cu cea de consilier al premierului Victor Ponta, informează Hotnews.

Potrivit sursei citate, Petrescu, remaniată din guvern după doar nouă luni în fruntea Ministerului de Finanţe, va reveni la funcţia de consilier al primului-ministru, funcţie ocupată în perioada septembrie 2013 - martie 2014.

Cât despre ministerul pe care Ioana Petrescu l-a părăsit lăsând în urmă un buget puternic contestat de opoziţie, acesta urmează să fie condus de Darius Vâlcov, care va prelua portofoliul Finanţelor, comasat cu cel al Bugetului.

Viitorul consilier al premierului are un doctorat în Economie la Harvard University şi a absolvit Wellesley College (SUA), fiind licenţiată în economie şi matematică.

Înainte de a reveni în România, "ministruţa Harvard" (cum a "alintat-o" presa pe Petrescu) a activat ca profesor asistent la Universitatea Maryland School of Public Policy, mai scrie sursa citată.

În scurtul interval de timp petrecut la minister, Petrescu a fost foarte controversată, punctul culminant al carierei sale ca ministru constituindu-l momentul MTO, când, prezentă la Cotroceni alături de premierul Ponta, Ministrul de Finanţe n-a făcut faţă la discuţiile despre sustenabilitatea reducerii CAS.

Pe ultima sută de metri a carierei sale ministeriale, Petrescu s-a remarcat prin girarea amânării creşterii redevenţelor petroliere cu încă un an, măsură care a stârnit oprobriul societăţii civile.