Eugen Nicolăescu: Guvernul nu mai are "niciun fel de respect din partea cetăţenilor" (video)

Plenul reunit al Camerelor în Parlamentul României
Plenul reunit al Camerelor în Parlamentul României (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Deputatul liberal Eugen Nicolăescu a declarat luni seară, în plenul Parlamentului, că premierul Victor Ponta nu vrea sau nu poate să spună dacă are un acord politic de guvernare pe baza căruia să funcţioneze noul cabinet.

"Domnul Victor Ponta nu poate fi suspectat că nu cunoaşte Constituţia şi legile ţării (...) dar eu cred că dumnealui nu vrea sau nu poate să ne spună dacă are un acord politic de guvernare pe baza căruia să funcţioneze acest guvern şi ca atare îl întrebăm în plenul Parlamentului: are un asemenea acord de guvernare sau nu? Avem un Guvern care se instalează pe baza unui consens politic al celor care doresc să participe la acest Guvern sau nu? Pentru că e important să ştim pe cine tragem la răspundere atunci când lucrurile vor merge prost", a notat Nicolăescu.

Cred că asistăm la o situaţie inedită, a mai afirmat Nicolăescu, "ni se propune un guvern neasumat de nimeni din punctul de vedere al compoziţiei politice şi o politică guvernamentală a nimănui. Aceasta este România pe care ne-o propune Guvernul Ponta IV".

Nicolăescu este de părere că Opoziţia nu poate acorda încredere unui Guvern care nu mai are 'niciun fel de credibilitate'. Populaţia a spus "Nu, domnule Ponta".

"Noi parlamentarii responsabili nu putem acorda încrederea noastră unui Guvern care nu mai are niciun fel de credibilitate, niciun fel de respect din partea cetăţenilor şi chiar din partea unor parteneri externi. Grupul PNL nu poate accepta ceea ce ne propune din nou domnul Victor Ponta — o şmecherie", a mai afirmat Nicolăescu.

Guvernul Ponta 4 a primit, luni seara, în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, votul de învestitură. Potrivit Regulamentului Camerelor, Guvernul este învestit cu votul majorităţii parlamentarilor. Votul este secret, cu bile.

Hotărârea Parlamentului privind acordarea votului de încredere se semnează de preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului şi se înaintează imediat Preşedintelui României spre a proceda la numirea Guvernului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne