Pragul pentru abuz în serviciu. Proiect de lege la orizont, după motivarea deciziei CCR

Cum judecătorii CCR au ridicat mingea la fileu vorbind despre obligaţia legiuitorului de a stabili un prag pentru abuzul în serviciu, Ministerul Justiţiei ar urma să elaboreze un proiect de lege care să meargă în Parlament. Sau, cel puţin, aşa crede Grindeanu că ar fi bine.
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)
Loredana Diacu
07.06.2017

Guvernul va aştepta motivarea Curţii Constituţionale la decizia dată pe tema pragului pentru abuzul în serviciu, a declarat, miercuri, premierul Grindeanu, întrebat fiind de presă dacă Executivul îşi va asuma printr-o ordonanţă stabilirea respectivului prag sau va iniţia un proiect de lege pe care îl va trimite Parlamentului spre dezbatere şi adoptare. Totodată, Grindeanu a opinat că procedura corectă cu privire la stabilirea prin lege a unui prag pentru abuzul în serviciu este ca Ministerul Justiţiei să elaboreze un proiect care să meargă apoi în Parlament.

"Lucrurile sunt cât se poate de clare, nu o să intru pe conţinut pentru că nu e treaba mea. În schimb, repet, ceea ce v-am spus şi vă spun de foarte mult timp — acest proiect de lege, nu ordonanţă, nu altceva, acest proiect de lege care va primi avizul Guvernului trebuie să se refere strict la deciziile Curţii Constituţionale, despre asta cred că v-am mai vorbit, am mai spus şi cred că în forma aceasta va fi", a declarat Grindeanu, citat de Agerpres.

De asemenea, prim ministrul a mai precizat că a avut o discuţie pe acest subiect cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader după decizia CCR-ului, care, reamintim, s-a spălat pe mâini în privinţa constituţionalităţii pragului pentru abuz în serviciu, ridicând mingea la fileu legiuitorilor.

"Am avut o discuţie cu domnul Tudorel Toader. A existat şi există o decizie a Curţii Constituţionale de ieri care se referă la modificări ale Codului penal şi Codului de procedură penală. Părerea dânsului, pe care a şi comunicat-o şi pe care o împărtăşesc, este să aşteptăm să vedem motivarea şi să ţinem cont de deciziile Curţii Constituţionale. (...) Eu cred că procedura corectă este proiect de lege avizat, lucrat la Ministerul Justiţiei, prin dezbatere publică, aşa cum a fost şi proiectul iniţial, dezbatere publică, transparent, asumat de Guvern, trimis către Parlament", a susţinut premierul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor