Poveste incredibilă: O fetiţă a supravieţuit 11 zile în pădure,la temperaturi sub zero grade

Pădure
Pădure (Maria Matyiku / Epoch Times)

Karina Chikitova, în vârstă de patru ani, a fost găsită în viaţă după 11 zile în care s-a hrănit doar cu fructe de pădure şi a băut apă din râuleţe în pădurile din nordul îndepărtat al Rusiei, bântuite de urşi şi unde temperaturile nocturne scad sub zero grade. Singurul ei sprijin a fost un căţeluş. Echipele de salvare consideră că supravieţuirea micuţei în asemenea condiţii este un un miracol.

Fata a plecat în 29 iulie dintr-un mic sat din regiunea Sakha împreună cu căţeluşul ei, pentru a merge la tatăl său care trăieşte într-un sat din apropiere. Dar deoarece omul era plecat să stingă un incendiu în zonă, fetiţa s-a hotărât să plece în pădure să-l caute.

Fără telefoane şi fără antene pentru utilizarea telefoanelor mobile, într-o zonă slab populată, unde localnicii Yakut trăiesc din vânătoare şi creşterea renilor, mama a realizat doar după patru zile că fiica ei s-a rătăcit în taiga (pădure formată în special din conifere, care acoperă o regiune mlăştinoasă întinsă din Siberia şi din partea europeană a Rusiei).

În ciuda unei operaţiuni majore de salvare, fetiţa a fost descoperită doar atunci când căţelul s-a întors în satul tatălui, care are doar opt locuitori, permiţând astfel salvatorilor să trimită câinii lor pe urmele acestuia.

"Am fost siguri că fetiţa a avut lângă ea căţelul tot timpul, încălzind-o pe timp de noapte şi alungând animalele sălbatice", a declarat la TV Zvezda Afanasii Nikolaev unul dintre salvatorii care au participat la operaţiune. Când câinele s-a întors, ne-am gândit: 's-a terminat pentru Karina', deoarece temperaturile nocturne în zonă sunt deja sub zero grade".

Potrivit celor relatate de reţeaua de televiziune, echipele de salvare ar fi trebuit să se limiteze la patrularea de-a lungul micilor cursuri de ape şi să intre în pădure numai în prezenţa forţelor speciale, datorită numeroşilor urşi care există în zonă. La două zile după apariţia câinelui, echipele de salvare au mers pe urmele fetei şi au găsit-o întinsă în iarba înaltă, la şase kilometri la nord de casa sa, în stare de şoc dar în viaţă. Îşi pierduse pantofii, era în picioarele goale şi pierduse mult în greutate.

"Nu a spus nimic ... S-a pus pe plâns şi a întins braţele spre noi...apoi a cerut imediat apă şi mâncare", a declarat pentru ziarul Komsomolskaia Pravda, Artem Borisov, voluntarul care a văzut-o primul pe Karina.

"Este pur si simplu uimitor că a fost găsită nevătămată, cu atât de multe animale sălbatice din pădure", a declarat ziarului purtătorul de cuvânt al serviciilor de salvare regionale. "Un adult nu ar fi supravieţuit, ar fi fost chinuit de gânduri absurde."

În imaginile transmise de televiziune la scurt timp după ce a fost descoperită, fetiţa era îmbrăcată în tricou şi pantaloni strâmţi, avea ochii larg deschişi şi a băut apă cu poftă înainte de a fi urcată în elicopter. Karina a spus că a mâncat fructe de pădure şi a băut apă din râuleţe pentru a supravieţui.

Biroul guvernatorului de la Sakha a anunţat că în prezent copilul este internat în spitalul regional din Yakutsk şi se reface rapid. Medicii au declarat presei locale că picioarele fetiţei sunt rănite grav, astfel încât trebuie să rămână la pat, dar starea de spirit este bună şi a început să zâmbească.

Regiunea Sakha, situată în nord-estul Rusiei, este una dintre cele mai îndepărtate şi sălbatice din ţară, cunoscută pentru râurile sale îngheţate, permafrost şi bogata faună sălbatică, inclusiv urşi bruni şi reni.