Supravieţuire miraculoasă. Un copil a căzut de la etajul 11 al unui bloc

Bebeluş
Bebeluş (Shutterstock)

Medicii susţin că şansele ca un adult să supravieţuiască unei căderi de la balconul unui bloc de 11 etaje sunt infime. Nu ştim însă dacă factorul "providenţial" a fost luat în calul, cert este că în ciuda statisticilor, Musa Dayib, un prunc în vârstă de un an din Minneapolis, a căzut săptămâna trecută şi a scăpat cu viaţă, relatează USA Today.

"Este cu siguranţă un miracol. Este darul lui Dumnezeu pentru familia lui. Nu de multe ori se întâmplă ca un copil să cadă de atât de sus şi să scape. Mai ales fără o traumă cerebrală majoră. Noi am fi fost morţi", a declarat medicul Tina Slusher de la Hennepin County Medical Center, locul unde Dayib se află în stare critică, dar stabilă.

Respiră prin intermediul aparatelor, ambele sale braţele sunt rupte, plămânii săi au fost zdrobiţi şi spatele este fracturat. Dar Slusher este de părere că două lucruri au lucrat în favoarea lui.

"Micuţii (copii) sunt mai flexibili şi nu se rup la fel de uşor ca noi şi, de asemenea, acesta a căzut pe o foarte mică grămadă de pamânt de flori", a precizat aceasta.

Medicii au afirmat că este prea devreme să spună dacă copilul va avea complicaţii pe termen lung. Pentru moment, el este puternic sedat. Pe lângă braţele rupte, plămânii zdrobiţi şi alte fracturi el a suferit şi o contuzie. Iniţial, doctorii au crezut să i-a fost fracturat craniul, dar această ipoteză a fost infirmată.

Deşi starea lui este gravă, supravieţuirea puţin probabilă a lui Dayib a adus o rază de speranţă pentru familia copilului care se bucură de faptul că acesta a primit încă o şansă la viaţă.