Posibilă abordare terapeutică superficială la Ambulanţă în cazul morţii lui Gyuri Pascu
alte articole
La Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a avut loc, miercuri, un control, în urma apariţiei în presă a informaţiei că, în noaptea morţii, Ioan Gyuri Pascu a fost diagnosticat de un medic de pe ambulanţă cu "atac de panică" şi apoi lăsat în casă, fără să i se fi făcut un EKG.
Controlul a fost efectuat de reprezentanţi ai Corpului de Control al ministrului Sănătăţii, inspectori ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, din informaţiile analizate reieşind că ar putea fi vorba de "o posibilă abordare terapeutică superficială."
"Echipa de control a analizat modul în care a fost repartizat acest caz, a analizat fişa de urgenţă prespitalicească şi a discutat cu medicul care a fost la consultaţie, pentru a avea o imagine clară asupra modului în care s-a intervenit. Echipă de control va elabora un raport pe care îl va înainta ministrului Sănătăţii şi şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Informaţiile de până acum denotă o posibilă abordare terapeutică superficială. Urmare a acestui lucru şi după analizarea tuturor documentelor şi procedurilor, Ministerul Sănătăţii va sesiza Colegiul Medicilor din România, care are atribuţii în a se pronunţa asupra unor potenţiale culpe medicale", se arată într-o informare a Ministerului Sănătăţii remisă miercuri Mediafax.
Şi Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti s-a autosesizat, în urma articolului publicat de tolo.ro pe tema circumstanţelor în care a murit Gyuri Pascu. De asemenea, conducerea Ambulanţei Bucureşti-Ilfov a deschis o anchetă internă pentru a verifica modul în care personalul medical a intervenit în cazul artistului.
Reamintim că, potrivit tolo.ro, în noaptea morţii, Ioan Gyuri Pascu a chemat, la ora 3, o ambulanţă. Medicul i-a dat doar un calmant, i-a pus diagnosticul de atac de panică şi a plecat. Două ore mai târziu, actorul a făcut infarct şi a murit.
Din informaţiile tolo.ro, medicul de la prima intervenţie nu a putut arăta conducerii un EKG, ”ceea ce poate însemna că nici nu i-a făcut.”