Accident grav în Argeş. 14 angajaţi ai Dacia Piteşti ajung răniţi în spital

Două autobuze ce transportau angajaţi ai Uzinei Dacia Piteşti s-au ciocnit, accidentul soldându-se cu 14 răniţi.
(photos.com)

14 angajaţi ai Uzinei Dacia au fost răniţi, joi noaptea, în urma unui accident rutier. Două autobuze în care se aflau aceştia au intrat în coliziune, autorităţile declanşând Planul Roşu de Intervenţie, după ce iniţial au fost anunţate 20-30 de victime, relatează Mediafax.

Accidentul s-a petrecut pe Drumul Naţional 73 D, care leagă localitatea Vultureşti de Piteşti. Ambele autobuze implicate în accident se îndreptau dinspre Uzina Dacia spre Vultureşti, când unul dintre şoferi a frânat brusc, pentru a evita un câine care i-a ieşit în cale. Autobuzul din spate l-a lovit, astfel, pe cel care circula în faţa sa.

Cele două autobuze transportau 80 de muncitori ieşiţi de la schimbul 2. Paisprezece dintre aceştia au ajuns la spital, a declarat prefectul judeţului Argeş.

Cel mai grav rănit este unul dintre şoferi, fiind nevoie de intervenţia pompierilor pentru descarcerarea acestuia. Alţi câţiva pasageri din cel de al doilea autobuz au fost, la rândul lor, grav răniţi. Niciun rănit nu este însă în stare critică.

"În total, la Spitalul Judeţean au fost aduse 14 victime din accidentul rutier. Starea victimelor este bună, nu avem pacienţi în stare critică. Un pacient are fractură deschisă de gambă. Acesta are leziunea cea mai importantă. Mai sunt mulţi pacienţi cu contuzii ale membrelor, contuzii toracice, traumatisme ale feţei, cu sau fără epistaxis. Sunt în curs de evaluare radiologică mare parte din ei. Probabil că internaţi vor rămâne trei sau patru, din evaluarea pe care o avem până acum. Repet, starea lor este stabilă. Nu există risc vital în ce priveşte niciunul dintre pacienţii noştri", a declarat, vineri, medicul Marius Pascu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Argeş.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne