Actorul Ioan Gyuri Pascu s-a stins din viaţă la 55 de ani

După ce timp de 20 de ani a adus zâmbete pe feţele românilor, Ioan Gyuri Pascu a încetat din viaţă la doar 55 de ani.
Gyuri Pascu
Gyuri Pascu (facebook.com)

Îndrăgitul actor Ioan Gyuri Pascu a murit luni dimineaţă, la vârsta de 55 de ani, în urma unui stop cardiorespirator iresuscitabil. Informaţia a fost confirmată de coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa.

"Două echipaje SMURD s-au deplasat la faţa locului. Este vorba despre un stop cardiorespirator iresuscitabil", a declarat pentru Agerpres coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa.

Cunoscutul membru al grupului Divertis a murit acasă, în jurul orei 5,00 dimineaţa. Manevrele de resuscitare au durat aproximativ o oră.

Ioan Gyuri Pascu s-a născut la 31 august 1961, la Agnita, în judeţul Sibiu. În 1987 a devenit membru în grupul "Divertis'', alături de care a încântat publicul timp de 20 de ani, participând la multe spectacole live, emisiuni de radio şi televiziune, arată sursa citată.

Pascu s-a remarcat şi ca muzician, abordând diverse stiluri muzicale, printre care: pop, rock, blues şi reggae. A lansat mai multe piese prin casa sa de discuri, Tempo Music.

Pe lângă activitatea în grupul de umor Divertis, Ioan Gyuri Pascu a mai jucat în filme de lung metraj precum ''O vară de neuitat'', regizat de Lucian Pintilie şi în "Occident" (2002), film în regia lui Cristian Mungiu. De asemenea, actorul a jucat şi în mai multe piese de teatru, precum Take, Ianke şi Cadîr, asigurând şi coloana sonoră pentru o parte din ele. A colaborat cu mai multe posturi de televiziune precum şi cu posturi radio, unde a lucrat ca jurnalist şi comentator sportiv.

În 2010, Pascu a fost la un pas de moarte, după ce a suferit un accident vascular cerebral. ntr-unul din ultimele sale interviuri, în 2014, artistul spunea că se simte mult mai bine, că plănuieşte turnee în ţară şi că şi-a schimbat stilul de viaţă şi obiceiurile.

Cu toate acestea, potrivit digi.24., în ultima periodă Gyuri Pascu se retrăsese din viaţa publică, datorită problemelor de sănătate.