Popularitatea DNA, o sabie cu două tăişuri

Laura Stefan
Laura Stefan (Epoch Times România)

Popularitatea fără precedent de care se bucură Direcţia Naţională Anticorupţie, care a atins o cotă de încredere de peste 60%, este o sabie cu două tăişuri, a avertizat experta anticorupţie Laura Ştefan în cadrul unui interviu acordat Anticorupţie.md, adăugând că, în opinia ei, conducătorii instituţiilor din justiţie trebuie să dea dovadă de foarte multă înţelepciune în gestionarea acestei încrederi cu care îi creditează cetăţenii.

"Într-adevăr, popularitatea DNA a crescut impresionant în ultima perioadă şi cred că e un pic paradoxal, pentru că îmi amintesc anii de început ai DNA-ului, anii 2005 – 2006, când românii erau foarte sceptici că într-adevăr lupta asta împotriva corupţiei va duce undeva. Deşi erau oameni importanţi care erau audiaţi de DNA, apoi trimişi în judecată, foarte puţină lume credea că într-adevăr aceştia vor ajunge în spatele gratiilor. Au trecut anii, oamenii au ajuns în spatele gratiilor, unii dintre ei şi-au pierdut şi averile şi imediat efectul se simte şi în popularitate. Oamenii încep să creadă că e posibil să avem o ţară altfel.

Paradoxal, atunci când aveam cea mai mare nevoie de această susţinere publică, atunci când eram în anii fragili, de construcţie instituţională a DNA-ului, ea n-a existat, românii preferând, mai degrabă, să creadă că sunt condamnaţi pentru eternitate la o viaţă într-o ţară cotropită de corupţie. Acum există şi un risc într-o popularitate atât de mare, pentru că trebuie foarte multă înţelepciune din partea conducătorilor instituţiilor din justiţie să gestioneze bine această încredere cu care îi creditează cetăţenii.

O dezamăgire în acest moment ar fi foarte dură pentru români, pentru că este pentru prima dată în istoria României când într-adevăr, oameni importanţi din ţara asta ajung să dea socoteală pentru ceea ce au făcut în mandatele lor publice. Românii, evident, cred în această luptă, dar au fost atât de dezamăgiţi pe parcursul anilor, încât se tem ca nu cumva şi de această dată încrederea lor să fie invalidată, ca să spun aşa.", a declarat Laura Ştefan.

Recomandăm şi Statul de drept sub asediu. Laura Ştefan avertizează că pericolul este iminent [video]

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne