Ponta renunţă la titlul de "dottore". Nici pâs despre vreo demisie

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

După ce lucrarea sa de doctorat, dovedită a fi un plagiat, a stârnit valuri de ironii şi critici de-a lungul timpului, premierul Victor Ponta a decis, într-un final, să renunţe la titlul de doctor în Drept, obţinut în anul 2003, sub îndrumarea lui Adrian Năstase.

Premierul Ponta a anunţat marţi, pe contul său de Facebook, că a trimis marţi o scrisoare rectoratului Universităţii Bucureşti, în care notifică renunţarea la titulatura de doctor.

"Este un gest pe care trebuia să îl fac mai demult, încă din momentul apariţiei acuzaţiilor publice cu privire la teza mea de doctorat. Nu am făcut acest lucru pentru că m-am considerat de bună credinţă în argumentele mele la momentul apariţiei contestării şi nu am vrut să amestec planul pur profesional cu cel politic", scrie Victor Ponta.

"După ce voi părăsi viaţa politică îmi doresc să iniţiez un nou demers doctoral, respectând toate standardele şi cerinţele de la acel moment", a mai precizat premierul, care şi-a câştigat în timp porecla de "dottore", în mare parte datorită rivalului său, preşedintele Traian Băsescu.

Oamenii politici care sunt prinşi cu operaţiuni de plagiat (furt intelectual) în general demisionează, fără să mai pună problema renunţării la titlu, lucru ce vine de la sine - aşa cum a fost cazul lui Karl-Theodor zu Guttenberg, fost ministru al Apărării.