Ponta: Prefer să demisionez din funcţia de preşedinte decât să-l numesc premier pe Băsescu

Traian Băsescu vs Victor Ponta
Traian Băsescu vs Victor Ponta (Ioana Florea/Epoch Times România)

Prezidenţiabilul PSD, premierul Victor Ponta, a declarat luni, la România TV, că mai degrabă ar prefera să demisioneze din funcţia de şef al statului decât să-l numească pe rivalul său, Traian Băsescu, premier, în condiţiile în care acesta ar reuşi să fie susţinut de o majoritate parlamentară de peste 50%, notează Mediafax.

"Domnul Băsescu nu ajunge, pentru că ar trebui să îl desemnez eu. Dacă va avea 50% plus unu, voi prefera să demisionez din funcţia de preşedinte decât să-l numesc. Am fost până acum în funcţii din care am încercat să fac cât mai multe lucruri bune, dar nu cred că trebuie să rămâi toată viaţa într-o funcţie. Un premier cu mentalitatea şi gândirea domnului Băsescu e un coşmar, o catastrofă pentru România şi nu voi semna niciodată aşa ceva", a declarat Victor Ponta.

Preşedintele PSD a subliniat că, în ceea ce priveşte viitorul premier al României, acesta nu este obligatoriu să fie tot de la PSD, însă acesta va trebui să fie pro-european, pro-atlantist şi să fie susţinut de întreaga coaliţie de guvernare.

Cunosc foarte bine PSD, nu cred că trebuie să aibă tot

"Important e să fie un premier care să continue programul actual, trebuie cineva care să aibă sprijinul nu doar al PSD, ci şi a PC, al UNPR, al PLR dacă intră la guvernare, al UDMR. Există această înţelegere a fapt că în eventualitatea în care vom câştiga funcţia de preşedinte, premierul nu e obligatoriu să fie tot de la PSD. Cunosc foarte bine PSD, nu cred că trebuie să aibă tot. E important ca viitorul premier să fie sprijinit de toată coaliţia, nu doar PSD, să fie pro-european, pro-atlantist convins, dar în acelaşi timp capabil să gestioneze Guvernul cu care să pot să lucrez", a mai precizat Ponta.