Ponta "moşeşte" al 4-lea guvern: "Până pe 19 decembrie suntem gata cu noul Guvern"

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, după şedinţa grupurilor parlamentare reunite ale PSD, că va merge în Parlament cu noua structură a Guvernului şi cu proiectul de buget pe 2015 în intervalul 13-19 decembrie.

"În acea săptămână, până pe 19 decembrie, suntem gata cu noua formulă de guvern, pentru că pe 13 decembrie este ziua în care cei de la UDMR decid în mod oficial că nu vor mai participa cu miniştri la guvernare. Ştiu că au decis şi ştiu că se vor ţine de cuvânt că vor vota noua structură a guvernului şi bugetul în acest an, şi asta înseamnă că putem veni imediat după 13 cu noua structură de guvern", a precizat premierul Ponta, citat de Mediafax.

Liderul PSD a explicat că noua variantă a Guvernului va avea o formă restructurată, în cadrul căreia UNPR, PC şi PLR vor avea fiecare câte două portofolii.

"I-am informat şi pe colegii mei despre faptul că trebuia să decidem împreună dacă există sprijinul grupurilor parlamentare pentru continuarea guvernării. S-a dat un vot, a fost un vot unanim pentru continuarea programului de guvernare şi de asemenea i-am anunţat că asta înseamnă să venim cu bugetul în jur de 14, pe 10 îl terminăm la Guvern, dar în jur de 14 intră în Parlament", a adăugat Victor Ponta.

Potrivit unor surse din PSD citate de Mediafax, parlamentarii PSD au decis, cu doar o abţinere, aparţinând lui Miron Mitrea, ca formaţiunea să rămână în continuare la guvernare.