Ponta le-a cerut miniştrilor să precizeze că Guvernul nu face modificări fiscale fără acordul FMI, BM şi CE

Premierul Victor Ponta. (www.gov.ro)
Epoch Times România
30.05.2012

Premierul Victor Ponta le-a cerut miercuri miniştrilor din cabinet să precizeze de fiecare dată în declaraţiile publice că Guvernul va lua orice măsură de modificare a sistemului de taxe şi impozite doar după o analiză de impact şi după acordul Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale.

"Este campanie electorală, suntem un guvern nou, plin de bune intenţii şi ne dorim să facem foarte multe lucruri bune şi sper că o să le şi facem. E foarte important, pentru că este o situaţie extrem de complicată la nivel european, ca toate lucrurile bune pe care vrem să le facem şi mă refer la sistemul de taxe şi impozite, să precizaţi de fiecare dată sau să vorbim cât mai puţin, dar când vorbim să precizăm de fiecare dată că orice schimbare, oricât de mică, în sistemul fiscal-bugetar, se va face numai după analize foarte serioase care să arate care sunt implicaţiile oricărei taxe eliminate sau nu, şi numai după ce avem un acord clar, ferm de la instituţiile financiare internaţionale cu care avem un acord, adică FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană", a spus Ponta, la începutul şedinţei de guvern.

El a precizat că aceste precizări sunt adresate în primul rând pieţelor externe, în condiţiile dificile internaţionale.

"Nu avem doar prieteni, nu avem doar oameni care vor să înţeleagă ceea ce spunem, noi spunem că vom încerca în 2013, că ne dorim anumite lucruri, fie că e vorba de CAS, de agricultură, de alte lucruri de principiu bune, şi mai ajung semnalele în alte ţări că deja gata, de mâine schimbăm tot sistemul fiscal şi cine ştie ce se va întâmpla cu România", şi-a motivat prim-ministrul solicitarea.

În context, el a amintit că agenţiile de rating au păstrat evaluarea favorabilă pentru România, aceasta fiind o notă bună pentru Guvern.

"Agenţiile de rating ne-au păstrat evaluarea şi e un lucru foarte bun, cred că este principalul premiu pe care l-am primit după prima lună de guvernare, faptul că într-o Europă extrem de tulburată, unde alte ţări au o mulţime de probleme, aceste agenţii de rating atât de hulite şi atât de riscante pentru toate ţările, ne-au dat primul test şi prima notă bună", a apreciat şeful Guvernului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor