Adrian Năstase audiat la ÎCCJ în dosarul "Trofeul calităţii"

Epoch Times România
30.05.2012

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie analizează, miercuri, recursul în dosarul "Trofeul calităţii".

Fostul premier Adrian Năstase a fost audiat de instanţă pe parcursul a două ore, iar la finalul declaraţiei a fost întrebat de procurorul de şedinţă dacă îl cunoaşte pe Constantin Grăjdan, fost şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, şi dacă s-a întâlnit cu el pe parcursul desfăşurării procesului "Trofeul calităţii".

Adrian Năstase a explicat că îl cunoaşte pe Grăjdan de aproximativ doi ani, deoarece acesta este membru al Departamentelor din cadrul Consiliului Naţional al PSD şi participă în fiecare joi la şedinţele acestor departamente.

Năstase a spus că a discutat cu Grăjdan despre modul de construire a noilor instituţii şi structurile de conducere, însă nu au vorbit nimic legat de procesul "Trofeul calităţii".

Procurorul de şedinţă l-a mai întrebat pe Adrian Năstase dacă a avut o convorbire telefonică cu Grăjdan, la ora 5,00, în 22 mai, ziua în care Grăjdan a depus în instanţă o cerere privind retragerea ISC ca parte civilă din procesul "Trofeul calităţii".

Întrebarea a fost respinsă de instanţă, după ce avocaţii s-au opus, pe motiv că acţiunea lui Constantin Grăjdan este cercetată de DNA şi nu face obiectul acestui proces.

Procurorul DNA a depus la dosar două documente care au legătură cu această ultimă întrebare.

Pe 22 mai, Constantin Grăjdan a trimis la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în calitate de inspector general al ISC, o adresă prin care anunţa că instituţia pe care o conduce nu se mai constituie parte civilă în dosar, deoarece ISC nu a fost prejudiciată.

Ulterior, premierul Victor Ponta l-a demis pe Grăjdan din funcţie, iar DNA l-a pus sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor