Ponta: Cota unică trebuie schimbată, altfel veniturile bugetare trebuie să crească

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat luni, într-o conferinţă de presă, la Târgu Jiu, că, păstrând cota unică de 16%, Ministerul de Finanţe este nevoit să crească veniturile bugetare pentru a fi capabil să asigure bani pentru şcoli, drumuri şi spitale.
Victor Ponta. (Epoch Times România)
Epoch Times România
17.09.2012

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat luni într-o conferinţă de presă la Târgu Jiu că, păstrând cota unică de 16%, Ministerul de Finanţe este nevoit să crească veniturile bugetare pentru a fi capabil să asigure bani pentru şcoli, drumuri şi spitale.

"Ministerul de Finanţe trebuie să se ocupe mai mult de strâns bani şi mai puţin de venit cu idei extraordinare, însă, pe de altă parte, e foarte clar că această cotă unică de 16%, pentru a avea bani pentru şcoli, pentru spitale, pentru drumuri, trebuie să crească. Oricum, în acest an au crescut veniturile bugetare, dar într-un singur fel au crescut, eliminând din conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) acea caracatiţă de corupţie pe care acum procurorii în sfârşit o anchetează. Numai eliminând vârful de corupţie al ANAF-ului am reuşit să avem încasări mult mai mari la bugetul de stat", a menţionat premierul Ponta.

Victor Ponta a susţinut că, în ceea ce priveşte următorii ani, sistemul fiscal din ţară trebuie restructurat, pentru că veniturile de la buget să fie mai mari decât cele de până acum, precizând că bugetul pe care l-a moştenit de la vechiul Cabinet se termina în luna septembrie.

"Parcă în septembrie România pleca în vacanţă sau anul se termina în septembrie. … În 2013-2016 trebuie să aşezăm sistemul fiscal în aşa fel încât să avem resurse pentru proiectele mari", a precizat Ponta, care a subliniat că şi recentele tăieri de fonduri de la unele proiecte de investiţii au fost făcute în scopul de a asigura o mai bună cheltuire a banilor publici.

Ponta spune că banii luaţi de la unele proiecte aflate în derulare, cum ar fi centura de sud a municipiului Bucureşti, asigurau finanţare pentru unele firme "ale PDL".

Prim-ministrul a susţinut că banii respectivi nu asigurau finalizarea lucrărilor, ci doar finanţarea necesară pentru PDL, investiţiile putând fi duse la bun sfârşit în zeci sau chiar sute de ani dacă li s-ar fi asigurat în continuare aceleaşi sume de bani pentru executarea lor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor