Polonia, Germania şi Estonia, cei mai mari poluatori din UE

Noile date arată că în Uniunea Europeană, Polonia, Germania şi Estonia au înregistrat cele mai ridicate niveluri de poluare în ceea ce priveşte producerea de energie electrică. Banca Mondială a susţinut că în 2013, Polonia a generat 85% din electricitatea sa din cărbune.
Centrală electrică pe cărbune. (Getty Images)
Andrei Popescu
13.01.2017

Polonia este cea mai poluantă ţară din Uniunea Europeană când vine vorba de producerea de electricitate, conform unor noi date.

Statisticile în timp real, realizate de Olivier Corradi de la organizaţia Tomorrow, arată că Germania şi Estonia se numără printre cele mai poluante ţări ale blocului.

Producţia de electricitate a Norvegiei, Suediei şi Franţei are cel mai mic impact asupra schimbării climatului, conform noilor date, deşi ultimele două depind de energia nucleară, despre care unii consideră că nu este sigură şi eficientă din punct de vedere al costului pe termen îndelungat.

Experţii susţin că noile date arată necesitatea creşterii interconectivităţii energetice pe cuprinsul UE, astfel încât statele membre să poată vinde excesele de energie regenerabilă atunci când produc mai mult decât pot folosi.

Polonia are 4 din totalul celor 30 de centrale electrice pe cărbuni cele mai poluante din UE, potrivit unui raport publicat în 2013 de Climate Action Network (CAN).

Cărbunele, despre care se crede că este cel mai mare poluant al aerului, are un statut aproape mitologic în Polonia, conform lui Wendel Trio, director al CAN Europe citat de Euronews.

Polonia a generat 85% din electricitatea sa din cărbune în 2013, conform datelor Băncii Mondiale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor