PNL luptă cu PSD-ul cu armele USL. Reducerea CAS-ului şi scutirea de impozit a profitului reinvestit devin proiect legislativ

Crin Antonescu (DANIEL MIHAILESCU / AFP / GettyImages)
Loredana Diacu
05.03.2014

Proaspăt ieşiţi de la guvernare şi cu imaginea în creştere după demisia lui Crin Antonescu din funcţia de preşedinte la Senat, PNL a depus, miercuri, la Parlament un proiect de modificare a Codului fiscal, prin care liberalii vor să legifereze reducerea cu 5% a cotelor de contribuţii sociale (CAS) şi scutirea de la impozit a profitului reinvestit. Dacă proiectul legislativ va fi adoptat, măsurile vor intra în vigoare începând cu 1 iulie.

Propunerea liberală a fost prezentată în cadrul unei conferinţe de presă, de către George Scutaru, liderul Grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor, Cristina Pocora, Purtător de cuvânt al PNL şi de Eugen Nicolăescu, deputat PNL.

Iniţiativa beneficiază de susţinerea a 143 de parlamentari liberali din cele două grupuri de la Camera Deputaţilor şi Senat.

"Scutirea impozitului pe profitul reinvestit şi reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator sunt măsuri aşteptate de către toţi întreprinzătorii, de la cei mici până la marii investitori, cu capital autohton sau străin, care au solicitat constant în cadrul dialogurilor purtate cu PNL adoptarea cu prioritate a acestui pachet de relaxare fiscală în sfera mediului de afaceri", afirma PNL în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Scutirea impozitului pe profitul reinvestit şi reducerea CAS-ului cu 5 puncte procentuale la angajator se înscriu în mod tradiţional în programul economic şi în practica politică ale Partidului Naţional Liberal, afirmă liberalii, care susţin că măsurile pe care le propun "vizează stimularea competitivităţii şi inovării, atragerea investiţiilor, creşterea locurilor de muncă şi îmbunătăţirea condiţiilor de pe piaţa muncii.

Reamintim că atât măsura reducerii CAS-ului cât şi scutirea de la impozit a profitului reinvestit deşi liberale erau prevăzute în programul de guvernare USL, deci, teoretic, în ciuda animozităţii dintre PSD şi PNL, dacă vor să-şi respecte promisiunile făcute electoratului în 2012, social democraţii ar trebui să voteze în favoarea proiectului liberal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor