Ciucu: Firea îmi cere daune 600.000 de lei. Atacul la siguranţa financiară a familiei, o metodă de intimidare

Primăriţa Capitalei, Gabriela Firea, vrea să bage pumnul în gura opoziţiei, atacul la siguranţa financiară a familiei fiind o metodă politică de intimidare profund imorală, şi-a exprimat indignarea consilierul liberal Ciprian Ciucu.
Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu (Epoch Times România)

Nu mai puţin de 600.000 lei (aproximativ 133.000 de euro) vrea să obţină primăriţa Capitalei, Gabriela Firea, de la consilierul PNL Ciprian Ciucu, daune "reputaţionale". "Îmi este clar, intenţia sa este de a mă intimida, de a mă face să-mi ţin gura", a declarat vineri liberalul.

"130.000 de euro este o sumă ameţitoare pentru cineva care câştigă cinstit: atacul la siguranţa financiară a familiei este o metodă politică de intimidare profund imorală. Este important să înţelegeţi contextul! Bucureştiul produce aprox. o treime din PIB-ul României. Radiază dezvoltare la cca. 50 de km, fiind indirect responsabil de cca. 40% din PIB. Bugetul său este pe măsură.

Bucureştiul joacă în propria sa ligă, nu avem un alt oraş comparabil cu Bucureştiul, oraş cu aproape 2 milioane de locuitori, într-o ţară de oraşe de cca. 200.000 de locuitori. Bucureştiul are un buget pe măsură, controlat în totalitate, în urma alegerilor din 2016, de către PSD. Un primar de sector este mai important, are mai multă putere decât mulţi miniştri şi controlează mai mulţi bani decât multe ministere. Este important să înţelegeţi miza!", a precizat Ciprian Ciucu.

Potrivit consilierului PNL, prin această acţiune Gabriela Firea vrea să bage pumnul în gura opoziţiei, vrea să intimideze, tocmai ca restul colegilor din opoziţie să se gândească de mai multe ori atunci când au ceva de spus cu privire la activitatea sa.

"Motivul pentru care m-a ales pe mine pentru această demonstraţie de forţă este că sunt singurul dintre membrii opoziţiei care are o vizibilitate mai bună şi care şi-a afirmat intenţia de a rămâne în Consiliul General pe termen lung. Ceilalţi reprezentanţi ai opoziţiei din Bucureşti, lideri de grup, oameni cu vizibilitate, construiesc alte proiecte politice, urmând să candideze la Parlament şi să părăsească Consiliul General, ceea ce, evident, îi convine Gabrielei Firea. Din păcate pentru domnia sa şi anturajul său politic, eu rămân. Şi nu mă las intimidat, nu-mi va băga pumnul în gură!", a subliniat Ciprian Ciucu.

Liberalul a mai adăugat, ca fapt divers, că toată averea familiei sale nu cumulează nici măcar jumătate din suma cerută de primăriţa Gabriela Firea.

"Nu ştiu de unde îşi imaginează că va obţine acei bani. Şi nu cred că înţelege valoarea reală a banilor munciţi. Domnia sa locuieşte într-o vilă dintr-o zonă rezidenţială din Voluntari, eu stau încă într-un apartament cu 3 camere în Drumul Taberei, la etajul 8. Diferenţe de perspectivă...", a adăugat Ciprian Ciucu.