Tăriceanu: Iohannis a fost nu doar urmărit penal, ci chiar învinuit în două dosare penale

Băgat în categoria politicienilor "penali" de preşedintele Klaus Iohannis, al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu, nu pierde nicio ocazie să îl atace pe liderul de la Cotroceni.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis este într-o evidentă campanie electorală, iar atenţionările publice privitoare la încălcarea flagrantă a Constituţiei şi la greaua responsabilitate pe care şi-o asumă nu au avut niciun efect, ci dimpotrivă, au potenţat propaganda sa pro-PNL şi pro-USR şi împotriva celorlalţi competitori, a acuzat vineri, în cadrul unui comunicat de presă, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

"Trebuie subliniat că încercarea sa de a impune "guvernul meu" şi "partidul meu", indiferent de rezultatul alegerilor, sunt doar obiectivele sale pregătitoare. Preşedintele şi-a asumat riscul major al încălcării Constituţiei, deoarece se apropie momentul când va avea de dat nişte răspunsuri privind obţinerea unor spaţii imobiliare în Sibiu cu acte false.

Cu un parlament, cu un guvern şi cu un partid pe care să le controleze discreţionar, preşedintele speră să scape de problemele cauzate de folosirea unor acte false şi, în plus, să nu-şi plătească la ANAF datoriile pe care le are faţă de statul român", a declarat Tăriceanu.

Potrivit co-preşedintelui ALDE, acest adevăr a fost confirmat în declaraţia pe care Iohannis a făcut-o cu o zi în urmă la Cotroceni potrivit căreia nu a fost niciodată urmărit penal.

"Am verificat. Iată rezultatul: Iohannis Klaus Werner a fost nu doar urmărit penal, ci chiar învinuit în dosarele penale nr. 270/P/2006 şi 5/P/2007, lucru lesne de verificat în sistemul informatic al Justiţiei", a precizat Tăriceanu.

Pe de altă parte, Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al preşedintelui a afirmat că Iohannis "nu a fost niciodată urmărit penal, toate plângerile şi sesizarile împotriva sa au fost infirmate de procurori, ceea ce înseamnă ca niciodată, în niciunul dintre cazuri, nu a fost pus sub urmărire penală."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne