PNL îl cheamă pe ministrul de Finanţe la raport pe tema legii salarizării unitare

Aprobarea unei legi a salarizării unitare, care să satisfacă orgoliul lui Liviu Dragnea timp de câteva luni, pentru ca apoi generaţii întregi să plătească cu tăieri salariale şi creşteri de taxe şi impozite nu are niciun sens, susţine deputatul PNL Laurenţiu Dan Leoreanu.
Laurentiu Dan Leoreanu, deputat PNL
Laurentiu Dan Leoreanu, deputat PNL (Facebook)

Liberalul Laurenţiu Dan Leoreanu, membru al Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, a cerut audierea în comisiile reunite de specialitate a ministrului Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, pentru ca acesta să explice dacă legea salarizării unitare este sustenabilă.

Cererea lui Leoreanu vine în contextul în care Comisia Europeană şi-a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti şi deficitul public pe acest an şi trage un serios semnal de alarmă că proiectul legii salarizării unitare reprezintă un risc semnificativ la adresa obiectivelor fiscale.

"Comisia Europeană a confirmat ceea ce PNL spune constant despre legea salarizării unitare formulată 'pe genunchi' de PSD şi de Guvernul Grindeanu: deficitul bugetar va creşte semnificativ din cauza reducerilor de taxe şi a cheltuielilor publice ridicate, iar legea salarizării va genera un risc semnificativ pentru estimările fiscale. Se pare că inclusiv PSD şi Liviu Dragnea ştiu acest lucru, din moment ce au venit cu măsurile cinice şi disperate care presupun plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copiilor sau supraimpozitarea veniturilor realizate din activităţi part-time, potrivit Programului de Convergenţă", susţine Leoreanu, potrivit unui comunicat de presă citat de Agerpres.

Potrivit liberalului, PSD şi Liviu Dragnea vor să adopte legea salarizării "pe repede înainte", până la finalul actualei sesiuni parlamentare, motiv pentru care Leoreanu îl invită pe Viorel Ştefan în cadrul comisiilor reunite de buget-finanţe, pentru a explica nu doar Parlamentului, ci întregii opinii publice cum are de gând să aplice legea salarizării unitare într-un mod responsabil.

"Nu are sens să aprobăm o lege a salarizării unitare, care să satisfacă orgoliul lui Liviu Dragnea timp de câteva luni, pentru ca apoi generaţii întregi să plătească cu tăieri salariale şi creşteri de taxe şi impozite", susţine Leoreanu.

Nu în ultimul rând, deputatul liberal mai susţine că există informaţii conform cărora Viorel Ştefan va fi remaniat pentru că nu ar susţine această lege.