Cum se conduce cea mai profitabilă companie de stat: "Nu mă interesează dacă au pete pe creier sau de moralitate"

Fiind acţionar majoritar, statul poate numi pe cine vrea în Hidroelectrica, societate de interes naţional: “Poate să îl pună şi pe Grivei din curte, dar să-i dăm şansa să arate că are colţi", a susţinut Remus Borza.
Conferinţele Focus Energetic, ediţia a XXII-a, 7 august 2014. În imagine Filip Cârlea, AFEER şi Remus Borza, Hidroelectrica (Epoch Times România)
Ana Ion
11.05.2017

Hidroelectrica pare să fie condusă de facto de către fostul administrator judiciar al companiei, deputatul ALDE Remus Borza, relatează România Liberă, potrivit căreia Borza şi-a exprimat făţiş susţinerea pentru tânăra colegă de partid Andreea Lambru, propulsată preşedinte al Consiliului de Supraveghere, deşi nu are experienţă managerială sau tangenţe anterioare cu sectorul energetic.

Astfel, în cadrul unei conferinţe de presă care a durat mai bine de două ore, deputatul, plasat strategic în mijlocul prezidiului, a cerut presei să le acorde Andreei Lambru şi celorlalţi membri din CS, majoritatea sprijiniţi tot de ALDE, un “CEC în alb”.

"Nu mă interesează dacă au pete pe creier sau de moralitate”, a spus Borza, arătând, semi-involuntar, spre Andreea Lambru. „Cred în ea, cred în Oana Truţă (reprezentanta în CS a Fondului Proprietatea – n. red.), sunt două doamne de bună credinţă. Faptul că e femeie, că e tânără, nu înseamnă că e proastă", a declarat deputatul, în susţinerea colegei sale de partid, stârnind hohote de râs în sală.

Tot Borza afirmase anterior că statul, fiind acţionar majoritar, poate numi pe cine vrea în companie. "Poate să îl pună şi pe Grivei din curte, dar să-i dăm şansa să arate că are colţi”, a susţinut politicianul.

Articolul integral poate fi citit aici

Reamintim că Remus Borza, politician condamnat la închisoare cu suspendare pentru conflict de interese (condamnare anterioară intrării în politică) s-a remarcat recent susţinând că, la 1000 de euro salariu lunar, în corpul demnitarilor vor intra doar mediocrii sau hoţii.

”Eu nu trăiesc din 5000 de lei. Dar sunt oameni de bună credinţă în Parlamentul ţării, iar dacă aveţi consideraţie faţă de instituţia fundamentală a unei naţiuni, trebuie să terminaţi cu populismele. (…) Nu cred că trebuie să dăm dovadă de atâta ipocrizie, să facem atât de mari discuţii… Ce vreţi să facem? Sigur, împuşcăm toţi parlamentarii ţării sau îi trimitem acasă şi acceptăm să fim conduşi de alte instituţii de presă sau de trusturile de presă. (…) Trebuie să acceptaţi că, la nivelul ăsta redus de salarizare, vor intra în sistemul public, în corpul demnitarilor, doar mediocrii sau hoţii. Un demnitar nu poate să vină, ca nişte colegi de la un anumit partid în blugi, bărboşi, slinoşi, să spună: eu sunt alesul neamului. Dacă nu înţelegem să ne onorăm demnitarii, nici alţii în afară nu ne vor onora pe noi, ca popor”, declara recent deputatul ALDE.

În opinia lui Borza, în orice sistem de drept, în orice naţiune, care se pretinde a fi civilizată, la vârful piramidei, se găseşte salarizarea demnitarilor şi trebuie să se înţeleagă că un demnitar nu poate să trăiască dintr-o mie de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor