USR cere în instanţă suspendarea înfiinţării celor 20 de firme ale Primăriei

Înfiinţarea celor 20 de firme dorite de Firea ar trage pe o linie paralelă şi ilegală aproape întreaga activitate a primăriei, susţine USR, care cere instanţei să dispună suspendarea hotărârii de înfiinţare a acestora.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Florin Chirila/Epoch Times)

Uniunea Salvaţi România a depus la Tribunalul Bucureşti o cerere de suspendare a hotărârilor prin care Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a dat undă verde înfiinţării celor 20 de societăţi comerciale dorite de primarul Gabriela Firea, societăţi care ar urma să preia cam tot ce înseamnă furnizare de utilităţi şi servicii în Capitală.

"USR a depus luni la Tribunalul Bucureşti cererea de suspendare a hotărârilor CGMB de înfiinţare a celor 20 de societăţi comerciale dorite de primarul Gabriela Firea.

Prin suspendarea cerută în instanţă vrem să oprim cheltuirea ireversibilă a banului public prin aceste structuri înfiinţate ilegal şi să prevenim blocarea administraţiei publice prin dublarea structurilor primăriei. Mai multe informaţii despre acest demers ajuns acum în instanţă găsiţi în articolul de pe site: http://usr-bucureşti.ro/…/societăţile-comerciale-ilegale-a…/", scriu reprezentanţii formaţiunii, în anunţul postat în urmă cu aproximativ două ore pe pagina de Facebook a formaţiunii.

"Primarul Gabriela Firea a refuzat sistematic să explice necesitatea înfiinţării acestor societăţi sau ce se va întâmpla cu acele servicii deja existente ale primăriei care fac managementul spitalelor, al traficului, administrează parcuri sau străzi etc. Primarul nu spune, de asemenea, ce necesar de investiţii presupune înfiinţarea acestor firme (în afara unui capital social de 120.000 de lei/bucată, sumă scoasă din pix) şi nici ce se va întâmpla cu angajaţii primăriei, dacă-şi vor pierde locurile de muncă sau nu, în aceste zece scenarii SF.

Pe lângă modul opac şi neprofesionist în care s-a dispus înfiinţarea acestor societăţi, USR consideră că şi votarea lor în consiliu s-a făcut ilegal, întrucât conform legii aveau nevoie de votul a două treimi dintre consilieri şi au obţinut numai o majoritate simplă", mai susţine USR.

Reamintim că, majoritar PSD/ALDE, CGMB a aprobat, la cererea Gabrielei Firea înfiinţarea a 20 de societăţi în subordinea primăriei care ar urma să furnizeze de la căldură până la servicii de turism. Ori, acest lucru ridică probleme majore, opoziţia acuzând că motivul pentru care Firea face SRL-uri este să încerce să eludeze legislaţia vizând achiziţii publice şi să să creeze sute de posturi unde clientela politică va fi angajată fără concurs. Pilele de partid vor putea fi salarizate generos fără să existe obligaţia respectării grilei de salarizare a funcţionarilor publici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne