Parlamentul, cadou substanţial pentru aleşii locali: salarii cu 30% mai mari

Veste bună pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene: Parlamentul a decis să le majoreze salariile cu 30%.
În Parlament, la votarea bugetului pe 2016.
În Parlament, la votarea bugetului pe 2016. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene vor beneficia de o majorare a salariului de 30%, graţie unui amendament depus la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare. Decizia a fost luată, marţi, prin vot, de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Cu o zi în urmă, amendamentul - depus de deputatul PNL Corneliu Olar, fost primar cu cinci mandate - a primit undă verde de la Comisiile pentru buget şi pentru muncă ale Camerei Deputaţilor.

"Am dat raport Ordonanţei 9/2017. (...) în urma unui amendament şi cu sprijinul doamnei ministru al Muncii, am adoptat şi mărirea salariilor primarilor şi viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor consiliilor judeţene cu 30%, începând cu luna aprilie, până când legea salarizării va intra în linie dreaptă", a declarat preşedintele Comisiei de muncă de la Camera Deputaţilor, Adrian Solomon, citat de Agerpres.

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, şi-a exprimat susţinerea pentru această măsură, explicând că acesta nu grevează în niciun fel bugetul de stat, pentru că aceste majorări de salarii se fac din bugetele locale.

"Amendamentul mai operează timp de o lună pentru că după aceea, intrând în vigoare legea salarizării unitare, primarii vor intra pe alte grile de salarizare mult mai mari decât sunt în prezent", a precizat Olguţa Vasilescu.