PNL i-ar accepta pe miniştrii cabinetului Cioloş. Săftoiu dă ultimatum

Miniştrii tehnocraţi trebuie să ia o decizie în privinţa intrării în politică, declară Săftoiu, precizând că este important "cine te recomandă şi te susţine."
Adriana Săftoiu
Adriana Săftoiu (ampress.ro)

Prim-vicepreşedintele PNL, Adriana Săftoiu, a declarat că până la finalul lunii octombrie liberalii trebuie să facă listele pentru alegerile parlamentare, şi că miniştrii din cabinetul Cioloş sunt în continuare acceptaţi, precizând că aceştia trebuie să intre în politică dacă vor să rămână la guvernare, relatează Digi24.ro.

Săftoiu a comentat şi declaraţia lui Vasile Blaga, conform căruia "PNL nu stă cu mâna întinsă la tehnocraţi", afirmând că nu e o schimbare de atitudine sau de ton.

"Ceea ce am spus până acum e că suntem deschişi la oameni valoroşi şi nu am spus asta doar adresându-ne Guvernului. Am spus că, dacă sunt oameni de afaceri, din societatea civilă care vor în PNL, sunt bineveniţi", a precizat aceasta.

"Totuşi, alegerile sunt politice. Altfel, riscăm, în cazul în care ne hrănim prea mult cu ideea de tehnocraţie, să păcălim cetăţeanul", a afirmat Adriana Săftoiu, adăugând că "Nu noi trebuie să ne decidem. Cei care trebuie să se decidă sunt cei care vor să participe la actul de guvernare".

În ceea ce priveşte discuţiile privind intrarea în PNL a miniştrilor din cabinetul de guvernare, Adriana Săftoiu a declarat că nu a iniţiat o discuţie de la om la om, dar că uşa e deschisă pentru orice ministru.

Miniştrii tehnocraţi trebuie să ia o decizie în privinţa intrării în politică, a mai susţinut Săftoiu dând ca exemplu USR. "Nu poţi să vrei să rămâi la guvernare sau să continui actul de guvernare, cu sprijin politic, dar spunând că nu-ţi place niciun partid. E important şi cine te recomandă şi te susţine”, a menţionat ea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne