Dragnea: Mi se pare foarte grav că Alina Gorghiu îi dictează lui Iohannis ce să facă

"Nu am ştiut că Alina Gorghiu e avertizor. Mi se pare grav că o doamnă îi dictează preşedintelui României ce să facă", a reacţionat Liviu Dragnea după ce şefa PNL a susţinut că atâta timp cât Klaus Iohannis este preşedinte, liderul PSD nu are nicio şansă să fie numit premier.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Este foarte grav că preşedintele Klaus Iohannis primeşte ordine de la Alina Gorghiu legat de ce să facă sau să nu facă, a declarat duminică, la Antena 3, Liviu Dragnea, în contextul în care şefa PNL a susţinut recent că atâta timp cât la Cotroceni domneşte actualul şef de stat, liderul PSD - condamnat la închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul - nu va fi numit niciodată premier.

"În primul rând, nu am ştiut că doamna e avertizor. Ştiam că e semi-preşedinte la un partid. În al doilea rând: dincolo de penibilul intervenţiei şi al declaraţiei, mie mi se pare foarte grav că o doamnă — indiferent cum o cheamă — îi dictează preşedintelui României ce să facă sau — şi mai grav — ce să nu facă.

Pentru că nu este o declaraţie oficială de la Cotroceni. Dacă va apărea, o comentez fără ezitări. În al treilea rând: noi vom discuta de variante de prim-ministru de la PSD doar după alegeri. Pe noi ne interesează să vorbim despre ce facem pentru România", a precizat Dragnea, citat de Agerpres.

Întrebat dacă există posibilitatea ca PSD să formeze un guvern cu PNL şi să îl susţină pe Dacian Cioloş pentru funcţia de premier, liderul PSD a subliniat "pentru a suta oară" că răspunsul la această întrebare este unul negativ.

"Noi avem experienţa lui 2009 — guvernare PDL-PSD, cu Emil Boc prim-ministru. După şapte-opt luni, PSD a plecat din Guvern. Pentru că era o incompatibilitate între cele două partide, cele două abordări politice, economice, sociale. Aşa este şi între PSD-ul de azi şi PNL-ul de azi. PNL-ul condus de Crin Antonescu nu are aproape nicio legătură cu PNL-ul de astăzi şi vorbesc aici în primul rând de abordare şi de modul în care pot relaţiona cei de la PNL cu orice altă formaţiune politică, inclusiv în relaţii interumane", a afirmat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă PSD ar putea avea şi un alt partener, în afara ALDE, pentru a-şi asigura o eventuală majoritate după alegerile parlamentare, preşedintele social-democraţilor şi-a exprimat îndoiala legată de faptul că UDMR se va alia cu PNL.

"Eu am văzut în Parlament, cel puţin în ultima lună din sesiunea trecută: UDMR a votat — sigur pentru proiectele de legi importante şi alte hotărâri ale Parlamentului — împreună cu noi. Şi am sesizat o relaţie destul de rece între UDMR şi PNL. Nu zic că noi vom face alianţă cu UDMR, dar nu i-aş pune aşa de sigur lângă PNL", a punctat Dragnea.