Vasile Dîncu şi marea coaliţie PNL-PSD

Înaintea alegerilor parlamentare se exacerbează diferenţa, lupta dintre PNL şi PSD, fiecare partid îşi afirmă identitatea, astfel că o eventuală coaliţie între cele două forţe politice este puţin probabilă, este de părere vicepremierul Vasile Dîncu.
Vasile Dîncu
Vasile Dîncu (Epoch Times România)

În actuala stare a politicii româneşti, o mare coaliţie PSD - PNL după modelul USL nu pare posibilă din moment ce fiecare dintre cele două partide trebuie să îşi afirme identitatea în perioada campaniei electorale, a declarat duminică, la postul B1 Tv, vicepremierul Vasile Dîncu.

"Nu cred că este posibilă în actuala stare a politicii româneşti o coaliţie PSD - PNL. În acest moment nu este posibilă pentru că fiecare dintre partide trebuie, în campania electorală, să-şi afirme identitatea. Deci, în mod normal, în acest moment, se exacerbează diferenţa, se exacerbează lupta dintre PNL şi PSD. Cred că, în acest moment, amintirea USL nu este una care să fie motivantă, pentru că USL a fost atunci o mare coaliţie, de 75%, care şi-a propus să facă două lucruri măreţe: modificarea Constituţiei şi regionalizarea, descentralizarea şi nu a făcut nimic din acestea.

Ce a ieşit de atunci şi a rămas şi în mintea politicienilor este ca o coaliţie foarte mare nu este neapărat lucrul cel mai bun pentru democraţie şi pentru România. Pentru că oamenii s-au pierdut atunci în bătălii pentru mize mici, pentru împărţirea puterii şi tot timpul a fost o bătălie pentru împărţire de putere. Ori eu cred că, în acest moment, niciunul dintre partide nu-şi propune acest lucru", a afirmat Vasile Dîncu, citat de Agerpres.

În opinia vicepremierului, singurul lucru care ar putea să ducă la o coaliţie PSD-PNL ar fi, probabil, situaţia în care niciunul dintre cele două partide nu va reuşi să facă majoritatea.

"Nu este exclus să se ajungă acolo, dar mie îmi este foarte greu să-mi închipui modul în care partidele vor putea negocia, vor putea construi un program de guvernare. Cred că ar prefera alegeri anticipate într-o asemenea posibilitate, şi PNL şi PSD, cel puţin la psihicul de acum al celor două partide", a afirmat Vasile Dîncu.

Vicepremierul a apreciat că PMP se află la limita intrării în Parlament, Uniunea Salvaţi România a lui Nicuşor Dan are şanse mici să intre în Legislativ, ALDE va trece probabil pragul electoral, iar PSD este capabil să obţină un scor bun şi să termine pe primul loc, asta în condiţiile în care "nu va face o mare greşeală cum a făcut în ultimii ani".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne