Clotilde Armand: Ministrul Tobă este un plagiator, la fel ca Ponta sau Oprea

Ministrul de Interne, Petre Tobă, asupra căruia planează suspiciunea că şi-a plagiat într-un mod grosolan teza de doctorat, trebuie să facă un pas în spate, este de părere franţuzoaica Clotilde Armand.
Clotilde Armand
Clotilde Armand (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Ministrul de Interne, Petre Tobă, trebuie să-şi dea demisia sau să fie demis de premierul Dacian Cioloş ca urmare a acuzaţiilor de plagiat care planează asupra sa încă de anul trecut, a declarat luni seară, pe contul său de Facebook, franţuzoaica Clotilde Armand.

"Ministrul Tobă este un plagiator, la fel ca foştii miniştri Ponta sau Oprea. Menţinerea unor plagiatori în Guvern ne compromite în faţa partenerilor europeni şi în faţa copiilor noştri, care vor crede că învăţământul românesc este neserios.

Astfel de impostori în poziţii de conducere în stat fac doar rău României. Tobă trebuie să-şi dea demisia sau să fie demis de primul-ministru", a scris Clotilde Armand, consilier local al Uniunii Salvaţi Bucureştiul.

Comentariile reprezentantei USB vin pe fondul unui articol publicat de Epoch Times în care Emilia Şercan - jurnalista care a publicat investigaţia despre plagiatul lui Petre Tobă - avertiza că a început o mare operaţiune de "spălare" a ministrului de Interne.

Anterior, franţuzoaica şi-a exprimat dezamăgirea că mulţi dintre politicienii care s-au perindat la putere în ultimii ani au practicat sistematic furtul intelectual.

"Peste 22% din parlamentari deţin de altfel un titlu de doctor. Primarul Negoiţă se adaugă grupului dezonorant de politicieni acuzaţi public după investigaţii de presă că şi-au plagiat în teza de doctorat – printre ei numărându-se fostul prim-ministru şi lider PSD Victor Ponta, liderul PNL Bucureşti Cristian Buşoi, fostul lider UNPR şi vicepremier Gabriel Oprea, actualul ministru de Interne Petre Tobă, primarul PSD al oraşului Voluntari Florentin Pandele, care deţine în mod inexplicabil două doctorate simultane", a declarat Clotilde Armand.

După declanşarea acestor investigaţii de presă anti-plagiat, Clotilde Armand arată că primăriţa Capitalei, Gabriela Firea, şi-a suspendat "studiile" doctorale începute la Academia de Studii Economice, la fel procedând şi fostul ministru Elena Udrea.

"Mulţi alţi politicieni au fost denunţaţi ca plagiatori ai unor lucrări ştiinţifice altele decât teza de doctorat. Avem de a face cu o serie de impostori, care au încercat să-şi ascundă incompetenţa profesională în spatele unor diplome obţinute fraudulos. România se confruntă cu o lungă listă de probleme nerezolvate din cauza imposturii şi incompetenţei acestor politicieni necinstiţi", a adăugat Clotilde Armand.