PNL a depus 150 de amendamente la Legea Salarizării: "Şi dacă ar fi adoptate, nu cred că legea se va transforma în una bună"

Raluca Turcan (Florin Chirila/Epoch Times)
Loredana Diacu
16.05.2017

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, critică dur legea salarizării unitare a PSD şi anunţă că liberalii au depus 150 de amendamente la acest proiect de act normativ. De asemenea, liberala reaminteşte că proiectul de lege a declanşat proteste la nivel de ANAF, vămi, muzee etc.

"Legea Salarizării blochează activitatea ANAF, a vămilor şi a muzeelor din toată ţara. Să fie foarte clar! PNL susţine adoptarea unei Legi a Salarizării Unitare, însă creşterile salariale trebuie să fie reale, modificările la grile să fie transparente şi proporţionale cu efortul depus de fiecare angajat! Noua lege a salarizării trebuie orientată către scopuri şi priorităţi anunţate şi asumate de clasa politică de ani de zile, dar care nu s-au concretizat niciodată!", scrie pe Facebook Turcan.

Liviu Dragnea şi PSD nu au înţeles nici acum că legile importante, cum este şi Legea Salarizării, NU se fac în biroul domnului Vâlcov sau al doamnei Vasilescu!

Legea trebuia să aibă parte de o dezbatere publică pe măsura importanţei acesteia şi nu de o mimare a dezbaterii. Mai mult, la masa consultărilor trebuia să fie invitaţi reprezentanţii tuturor categoriilor profesionale vizate, toate sindicatele reprezentative.

Se pare însă că pentru PSD consultarea Vâlcov-Vasilescu a fost suficientă. Rezultatul: toate categoriile profesionale din sectorul public sunt deja nemulţumite şi învrăjbite între ele", adaugă Turcan, în contextul în care prezenţi astăzi în Parlament, reprezentanţii principalelor sindicate au criticat dur legea salarizării.

Turcan mai atrage atenţia că nemulţumirile au început cu cei din ANAF, au continuat cu lucrătorii din vămi, cu cei din muzee, şi opinează că atunci când toţi salariaţii vor afla cum vor fi afectaţi, nemulţumirea se va generaliza.

"PNL a depus 150 de amendamente pentru a îndrepta anomaliile care apar în legea PSD, însă, şi dacă ar fi adoptate, nu cred că legea se va transforma dintr-o lege slabă, defectuoasă, în una bună.

Legea Salarizării Unitare nu trebuie să fie o nouă cârpeală, ci o formulă sănătoasă şi organică în care poate fi rezolvată o problemă istorică, depăşind logica lui ”cine dă mai mult”, concluzionează Raluca Turcan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor