PMP pe cale să îşi mărească rândurile? Udrea s-a despărţit de PDL. În curând şi alţii

Grupul de Dialog Social (GDS), dezbatere pe tema, ” Influenţa PPE în  România, în perspectiva alegerilor europene şi prezidenţiale din 2014.  În imagine, şi Elena Udrea
Grupul de Dialog Social (GDS), dezbatere pe tema, ” Influenţa PPE în România, în perspectiva alegerilor europene şi prezidenţiale din 2014. În imagine, şi Elena Udrea (Epoch Times România)

Deputatul PDL Elena Udrea a demisionat din partid, potrivit unor surse din PDL citate de Hotnews, care au adăugat că mai mulţi parlamentari apropiaţi acesteia urmează să demisioneze din partid. Se speculează că aceştia, alături de cei 8 consilieri prezidenţiali care au fost recent eliberaţi din funcţie, vor întări rândurile Partidului Mişcarea Populară (PMP), care a primit miercuri sentinţa de înfiinţare.

Conducerea PDL a convocat pentru 1 februarie, la Braşov, Colegiul Director lărgit şi Biroul Permanent Naţional al partidului. La şedinţă era invitată şi Elena Udrea, care urma să explice declaraţiile sale publice critice faţă de deciziile partidului. Surse din PDL au afirmat că astfel de convocări preced de obicei deciziile de excludere din partid.

Elena Udrea declarase recent în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV că PDL va împărţi cu PMP electoratul de centru-dreapta şi că PMP poate să atingă 10% la alegerile europarlamentare. Se pare că această afirmaţie i-a supărat pe liderii PDL care, de altfel, au avertizat-o cu o săptămână în urmă să se abţină de la atacuri care vizează partidul, altfel vor fi dispuse măsuri împotriva ei.

Surse din PDL citate de obiectiv.info au precizat că Elena Udrea l-a sunat joi pe Gheorghe Flutur, căruia i-a transmis că nu vine la şedinţa din week-end de la Braşov pentru că a demisionat din partid.

Miercuri Partidul Mişcarea Populară a fost validat oficial ca partid politic la tribunal cu doar o zi în urmă.

"Mă bucur, pentru că era nevoie de o voce puternică a Opoziţiei. (...) Aştept ca Partidul Mişcarea Populară să facă un altfel de politică, cu siguranţă PMP va face o adevărată Opoziţie la USL. Mulţi din PDL vor să fie într-un proiect care să fie o adevărată opoziţie la PSD, care să poată da preşedintele României în 2014, care să continue viziunea lui Traian Băsescu", a declarat Udrea, la Realitatea TV.

Întrebată dacă se va înscrie în PMP, Udrea a precizat: "Aici nu este vorba numai despre mine, este vorba de oameni care m-au susţinut la alegerile din PDL. Decizia mea este importantă pentru toţi oamenii aceştia. Cred în continuare în Traian Băsescu şi proiectul lui. Cu siguranţă că este o decizie la care trebuie să mă gândesc şi eu.

"Aşteptăm să ni se alăture şi alţi oameni politici cu experienţă, pentru că un partid este format şi din oameni politici cu experienţă şi din oameni care poate nu au mai făcut politică până acum, dar doresc să se implice şi sunt bineveniţi toţi cei care răspund criteriilor pe care le avem, să nu aibă probleme cu justiţia, să fie oameni corecţi, oneşti în această ţară şi preocupaţi în mod real de viitorul României", a declarat preşedintele PMP, Eugen Tomac.

Întrebat dacă printre „aceşti oameni politici cu experienţă” ar putea fi şi Elena Udrea, Tomac a replicat: "De ce nu?"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne