Ploaia roşie din India poate avea origini extraterestre

Probele de ploaie rosii conţin o suspensie groasă de celule care nu au ADN şi pot proveni din fragmente de comete
Probele de ploaie rosii conţin o suspensie groasă de celule care nu au ADN şi pot proveni din fragmente de comete (Godfrey Louis / CUSAT)

O ploaie rară, roşie a căzut pentru aproximativ 15 minute deasupra oraşului Kannuur, Kerala (India), pe 28 Iunie. Localnici au fost speriaţi de acest eveniment, dar nu este prima dată când acest stat experimentează ploaie colorată.

Acest fenomen straniu a fost prima dată înregistrat în Kerala la câteva ore după ce un meteor a explodat în atmosferă în luna iulie 2001. Mai mult de 120 de astfel de ploi au fost raportate în acel an, incluzând ploaie galbenă, verde şi neagră.

Astrobiologistul Godfrey Louis, vice-cancelar Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie Cochin (CUSAT), a studiat mostre din apa de ploaie şi a descoperit proprietăţi ciudate incluzând autofluorescenţa – lumina este în mod natural emisă de celule ca mitochondria.

Analiza ştiinţifică a arătat faptul că acea culoare roşie este dată de particulele microscopice asemănătoare cu celulele biologice, posibil originare din cometă.

Louis crede că aceste celule pot fi extraterestre deoarece există teorii care susţin că cometele pot avea un miez de apă fierbinte, cu nutrienţi şi capabil să susţină dezvoltarea bacteriilor.

“Aceste comete se pot fragmenta când se apropie de soare în timpul călătorie lor în jurul orbitei epileptice” a spus el pentru The Epoch Times prin e-mail. “Aceste fragmente pot rămâne în orbită şi mai târziu intra în atmosfera Pământului”.

Louis a spus că aceste particule roşii din atmosferă provin din meteoriţi fragmentaţi care probabil au însămânţat nori cu particule roşii.

“Pot fi de ordinul sutelor de milioane per litru de ploaie roşie” a spus el. “Ploaia roşie poate semăna cu cafeaua neagră cu cât concentraţia de astfel de celule creşte în apă”.

Aceste celule extraterestre arată asemănător cu celulele normale, dar nu dispun de celulele biologice normale cum ar fi ADN-ul şi sunt de aşteptat să aibă biochime diferită.

“Faţă de alte celule biologice, aceste bacterii care provoacă ploaia roşie pot rezista la temperaturi foarte înalte” a explicat Louise. “Este posibil ca ele să reziste la temperaturi de 300 de grade celsius”

“Bacteriile rezistente la căldură cunoscute în prezent nu rezistă la temperaturi peste 122 de grade Celsius”.

Înainte, se presupunea că ploaia colorată este cauzată de particulele de praf din deşert amestecate cu apă de ploaie. Cu toate acestea teoria a fost eliminată din cauza fenomenului extrem de localizat în ciuda schimbărilor climatice în ultimele 2 luni.

Luis a studiat de asemenea ploaia galbenă, şi a descoperit că ea conţine un material necunoscut dizolvat, dar nu au fost identificate celule roşii.

“Ploaia galbenă şi roşie au în comun un singur lucru neobişnuit: autofluorescenţa“ a spus el. “ Se deduce că materialele dizolvate în ploaia galbenă sunt produse secundare ale acestor micro-organisme”.

Cercetătorii încearcă să identifice componenţa moleculară a acestor celule roşii şi a oferi mai multe detalii despre ploaia colorată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură