Platforma DA: Vom scoate oamenii în stradă dacă preşedintele nu ţine cont de Constituţie şi doleanţele poporului

Membrii Consiliului Marii Adunări Naţionale şi ai Platformei Demnitate şi Adevăr anunţă că vor scoate din nou oamenii în stradă în cazul în care preşedintele Republicii Moldova va accepta un candidat compromis la funcţia de premier.
Valentin Dolganiuc, membru al Platformei civice Demnitate şi Adevăr
Valentin Dolganiuc, membru al Platformei civice Demnitate şi Adevăr (Epoch Times România)

„Preşedintele ţării este obligat şi moral, şi legal să ţină cont de Constituţie şi de doleanţele poporului”, a menţionat marí Andrei Năstase, liderul Platformei DA, în cadrul conferinţei de presă în faţa Preşedinţiei.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase este de părere că decizia Curţii Constituţionale este una dubioasă şi criminală. Mai mult decât atât, această Curte nu face decât să servească interesele controversatului om de afaceri Vladimir Plahotniuc.

„Cunoscând care este starea de spirit din cadrul preşedinţiei, din cadrul acestei instituţii şi faptul că preşedintele insistă pe buchea legii, îl îndemnăm să ţină cont de Constituţiei şi nu de interpretările dubioase şi criminale ale Curţii Constituţionale. Această Curte Constituţională şi-a demonstrat de nenumărate ori servilismul faţă de juntă, faţă de criminalul Plahotniuc. Pe 18 decembrie, am făcut un apel către preşedinte: l-am îndemnat să ţină cont de articolul 60 din Constituţie care spune că Parlamentul este forul reprezentativ al statului. Întrebarea care se pune este: Această componenţă parlamentară este reprezentativă pentru poporul Republicii Moldova? Categoric: Nu. Preşedintele ţării trebuie să vină în faţa poporului şi să acţioneze în funcţie de cerinţele poporului, ţara nu trebuie lăsată pe mâinile acestor criminali sau a unei junte”, a declarat Andrei Năstase pentru Jurnal.md.

În opinia unui alt membru al Platformei DA, Valentin Dolganiuc, oamenii care au decis să mergă să protesteze în faţa Preşedinţiei, au făcut-o din trei motive:

„1. Acum un an de zile, aceste partide care au acces în parlament au venit prin fraudă, nimeni nu a ştiut despre furtul miliardului, nu s-a ştiut cum s-a concesionat Aeroportul.

2. Pe parcursul acestui an, a continuat acapararea Republicii Moldova, a instituţiilor principale de stat cum ar fi justiţia, Procuratura, CNA etc., de către această grupare criminală organizată, în frunte cu Plahotniuc.

3. Este un avertisment general dat acestei grupări criminale. Vom sta până la urmă, vom declanşa proteste paşnice pe tot teritoriul dacă va fi înaintat la funcţia de prim-ministru un reprezentat al acestei grupări criminale, încropite peste noapte, care nu are nicio legalitate şi nu reprezintă poporul Republicii Moldova şi viziunile sale.”

Valentin Dolganiuc mai este de părere că responsabili de faptul că oamenii sunt nevoiţi să iasă în stradă, să protesteze, sunt doar „Plahotniuc, PD şi toată această clasă criminală care au încropit o majoritate parlamentară peste noapte prin şantaj, cumetrism, presiune şi corupţie”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe