Pieţele agroalimentare din sectorul 3, în pericol de dispariţie

Deosebit de generoasă când vine vorba de alocat bani pentru diafragme şi borduri roz, primăria lui Robert Negoiţă nu are fonduri pentru a moderniza pieţele agroalimentare, motiv pentru care acestea ar urma să fie concesionate.
Robert Negoiţă, PSD (Epoch Times România)
Loredana Diacu
29.10.2015

Primăria sectorului 3 intenţionează să concesioneze toate cele opt pieţe agroalimentare pe care le are în administrare, pe motiv că n-ar avea bani să le modernizeze, deşi suma e derizorie faţă de alte proiecte ale primăriei conduse de Robert Negoiţă, relatează hotnews.

Conform sursei citate, modernizarea celor opt pieţe administrate de edilii sectorului 3 - Piaţa Râmnicu Sărat 2, Piaţa 23 August, Piaţa Ozana, Piaţa Volantă Al. Vlahuţă, Piaţa Republica, Piaţa Moşilor, Piaţa Trapezului şi Piaţa Iosif Albu - este estimată la circa 21 de milioane de lei. În comparaţie însă, pentru amenajarea trotuarelor de pe bd Unirii, lucrare puternic criticată de cetăţeni, Primăria a plătit mult mai mult - circa 10 milioane de euro, pentru amenajarea unei piaţete în faţa cinematografului Gloria - 1,7 milioane euro, iar pentru amenajarea spaţiilor verzi cu celebrele diafragme roşii, în jur de 20 milioane de euro.

Studiul de oportunitate vizând concesionarea celor 8 pieţe rămase în administrarea Primăriei va fi discutat la următoarea şedinţă a Consiliului Local sector 3.

Nu în ultimul rând, merită menţionat că, din experienţa altor primării din Bucureşti, concesionarea pieţelor s-a dovedit de cele mai multe ori o afacere păguboasă pentru cetăţeni, în locul lor apărând fie blocuri de birouri cu supermarket la parter, fie au rămas în paragină.

De exemplu, pe terenul aferent Pieţei Latine (intersecţia Calea Moşilor cu bulevardul Carol) s-a construit un bloc de 5 etaje iar în loc de piaţă agro-alimentară a apărut un supermarket. La rândul lor, locuitorii cartierului Floreasca au rămas fără Piaţa Arghireş, după ce firma cunoscutului om de afaceri Dumitru Bucşaru s-a asociat cu Primăria sector 2 pentru a construi un bloc de patru etaje cu piaţă la parter, investiţie care nu s-a mai realizat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor