Piaţa Sudului - cel mai mare proiect cu bani europeni din Bucureşti

(photos.com)

Cel mai mare proiect cu fonduri europene din Capitală, respectiv pasajul subteran de la Piaţa Sudului, se află în curs de avizare la Agenţia de Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI), valoarea totală a acestuia ridicându-se la suma de aproximativ 30 milioane de euro. Contractul de finanţare urmează să fie semnat în două-trei săptămâni. "Proiectul este verificat şi, în acest moment, mai aşteptăm un singur document de la PMB, dar nu vor fi probleme. În două-trei săptămâni semnăm contractul de finanţare cu Primăria Municipiului Bucureşti", a declarat pentru B365.ro directorul general al ADRBI, Dan Nicula. Conform sursei citate, lucrările la pasaj urmează să fie finalizate în termen de 30 de luni, adică în 2015.

Pasajul subteran de la Piaţa Sudului se va realiza pe direcţia Calea Văcăreşti – Str. Niţu Vasile şi va avea o lungime de 356 de metri, din care rampa spre Văcăreşti, 111 metri, iar rampa spre Niţu Vasile 85 de metri. Lungimea în subteran va fi de 85 de metri, iar înălţimea de 5 metri. Rampa spre Niţu Vasile va fi o rampă unică având câte două benzi de circulaţie pe sens. Rampa spre Calea Văcăreşti va fi formată de fapt din două rampe independente, câte una pe fiecare sens de circulaţie, fiecare având câte două benzi.

Pe direcţia strada Niţu Vasile - Calea Văcăreşti, de o parte şi de alta a pasajului rutier, vor fi realizate şi pasaje pietonale. În plus, va fi construit şi un pasaj subteran pietonal care va face legătura între staţia de metrou Piaţa Sudului şi peroanele staţiei de tramvai de pe Şos. Olteniţei. Un alt pasaj pietonal subteran va fi construit la capătul dinspre str. Niţu Vasile a pasajului rutier (intersecţie str. Niţu Vasile cu str. Secuilor).

De asemenea, la suprafaţă, în intersecţia Calea Văcăreşti – Şos. Olteniţei – Str. Niţu Vasile va fi amenajat un sens giratoriu cu patru benzi de circulaţie. Localele, adiacente rampelor pasajului rutier, vor fi prevăzute cu câte două benzi pe sens atât pe Calea Văcăreşti, cât şi pe str. Niţu Vasile.

Valoarea totală a proiectului este de 127,14 milioane de lei (30 milioane euro) din care finanţarea nerambursabilă se ridică la 96,42 milioane lei.

Potrivit şefului ADRBI, Bucureştiul a contractat până în prezent 260 de milioane de euro din cele 360 milioane euro fonduri alocate de Uniunea Europeană. "Mai avem contracte de 40 milioane de euro aflate în diferite stadii de verificare la MDRT (n.r. - Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului), cele mai mari fiind pe dezvoltare urbană", a menţionat Nicula.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie