Sorin Oprescu: Pasajul rutier Mihai Bravu va fi gata în primele luni ale anului viitor
Pasajul rutier Mihai Bravu-Calea Văcăreştilor va fi gata cel mai probabil anul viitor în luna aprilie, a estimat, joi, primarul general Sorin Oprescu.
"Se lucrează în continuare în totală legalitate şi sper din suflet să se termine într-un interval record pentru locuitori şi pentru şoferi", a precizat Oprescu, în timpul verificării stadiului lucrărilor la pasajul menţionat.
Oprescu a menţinat că se intenţionează şi construirea pasajului subteran de la Piaţa Sudului care, împreună cu cel de la Mihai Bravu, va asigura fluidizarea circulaţiei în zonă.
Edilul şef a aşezat la fundaţia viitorului Pasaj Mihai Bravu un hrisov semnat de Primăria Capitalei şi de locuitorii Bucureştiului.
Pasajul rutier suprateran Mihai Bravu-Calea Văcăreştilor va conduce la eliminarea disfuncţionalităţilor privind capacitatea de preluare a maşinilor, fluenţa şi siguranţa circulaţiei în zonă.
În prima etapă se prevede realizarea a două pasaje supraterane pe direcţia inelului principal de circulaţie (Şoseaua Mihai Bravu-Calea Văcăreştilor) de către două benzi pentru fiecare sens, ce vor încadra zona de tramvai existentă. Cele două pasaje rutiere vor supratraversa Splaiul Unirii-râul Dâmboviţa, precum şi intersecţia prelungirea Şoselei Mihai Bravu cu Calea Văcăreştilor.
Prin realizarea acestui pasaj, practic vor fi reconfigurate intersecţiile tronsonului inelului principal de circulaţie cu Splaiul Unirii, precum şi cu Calea Văcăreştilor.
Cele două pasaje rutiere vor fi paralele şi vor asigura circulaţia pe două fire de sens pe toată lungimea lucrării.
Lungimea totală a lucrării va fi de 644 de metri.
Reţeaua stradală principală a oraşului Bucureşti, în lungime de 453 kilometri, păstrează configuraţia tradiţională a sistemului radial-inelar.
Lungimea totală a arterelor din sistemului major de circulaţie este de 1.940 de kilometri.
Valoarea totală a lucrărilor la Pasajul Mihai Bravu-Calea Văcăreştilor este de 28 milioane euro.
Inelul principal de circulaţie (inelul doi) cu un diametru de circa 7 kilometri şi o lungime de aproximativ 22 de kilometri se desfăşoară pe opt benzi de circulaţie pe B-dul Iancu de Hunedoara, Şoseaua Ştefan cel Mare, Mihai Bravu, Calea Văcăreştilor, Str. Niţu Vasile, Str.Progresului, Şos. Orhideelor, Bd-ul Nicolae Titulescu şi Piaţa Victoriei.