Phenianul acuză Seulul şi Washingtonul de atacuri informatice

(Sean Gallup / Getty Images)
Epoch Times România
15.03.2013

Coreea de Nord a acuzat vineri Statele Unite şi Coreea de Sud că se află la originea unor atacuri informatice "prelungite şi intense" împotriva unor site-uri oficiale, atacuri comise în cursul acestei saptamâni.

O serie de site-uri apartinând regimului nord-coreean, între care cele ale agenţiei de presă Korean Central News Agency (KCNA), cotidianului Rodong Sinmun şi companiei aeriene Air Koryo au fost aproape inaccesibile începând de miercuri dimineaţă şi până joi seară.

"Serverele de Internet operate de Republica noastră sunt ţinta unor atacuri informatice zilnice, prelungite şi intense", scrie KCNA, subliniind ca aceste atacuri coincid cu efectuarea unor vaste manevre militare americano-sud-coreene.

"Nu vom ramâne niciodată inactivi în faţa atacurilor informatice ale inamicului (...), care au atins un grad extrem de iresponsabilitate şi gravitate", a adaugat KCNA.

O sursă de la Phenian, citată de agentia rusă Itar-Tass, a atribuit aceste atacuri unui "hacker străin puternic".

Supuşi de la cea mai frageda vârsta propagandei de stat, nord-coreenii traiesc practic rupţi de restul lumii. Accesul la informatii neoficiale le este aproape imposibil şi este sancţionat dur.

Internetul este, în realitate, o reţea intranet pe care este accesibila, unui numar limitat de nord-coreeni, doar informaţia cenzurată din perspectiva propagandei.

O elita privilegiata de câteva sute de persoane, poate pâna la o mie, beneficiază de un acces nerestricţionat la Internet, potrivit unor experţi străini.

Reţeaua 3G a Coreei de Nord revendică 1,8 milioane de utilizatori, însă nord-coreenii nu pot să efectueze apeluri telefonice în străinătate şi nici să se conecteze la Internet, informează pesurse.ro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor