Peste 6000 de semnături pentru majorarea salariilor profesorilor din R. Moldova depuse la Ministerul Educaţiei

Petiţia iniţiată de Asociaţia „Părinţi Solidari” în vederea strângerii de semnături pentru majorarea salariilor profesorilor moldoveni a fost transmisă miercuri Ministerului Educaţiei, numărând peste 6000 de semnături care aparţin profesorilor, elevilor şi părinţilor.
Semnături pentru majorarea salariilor profesorilor (Epoch Times România)
Maria Maevschi
05.09.2018

Sergiu Bejenari, unul dintre activiştii care au participat la colectarea celor peste 6000 de semnături în vederea majorării salariilor cadrelor didactice din Republica Moldova, a adresat un mesaj guvernării de la Chişinău cerând investirea de cât mai multe resurse în sistemul de învăţământ al Republicii Moldova.

”Luni, în prima zi de şcoală, am fost şi am colectat aceste semnături, activitate întreruptă de către poliţişti, percepând acest lucru drept propagandă, dar nu au putut să ne dea o explicaţie legală”, a mărturisit activistul. În context, Bejenari a adăugat că anume sistemul de învăţământ este acel drum care parcurs ar duce la dezvoltarea statului. Doar printr-o educaţie de calitate este posibil de a dezvolta ţara şi de a creşte generaţii responsabile.

„Dragi guvernanţi, nu puneţi banii copiilor în buzunare. Domnule Filip, nu acuzaţi pe cei care protestează că din cauza lor se cheltuie câte trei milioane de lei pe zi. Nu furaţi din bugetul statului şi daţi bani pentru profesori. Aceşti bani vor fi nu doar pentru întreţinerea familiilor profesorilor, dar şi pentru a dezvolta un sistem de învăţământ de calitate. Gândiţi-vă la momentul în care veţi fi la pensie şi această ţară nu va avea o conducere adecvată, cum, de fapt, nici acum nu are”, a declarat activistul.

Totodată, tânărul a menţionat că a trebuit să meargă să colecteze semnături pentru majorarea salariilor profesorilor în timp ce o bună parte a profesorilor nu sunt cointeresaţi să facă acest lucru. Totuşi Sergiu Bejenari i-a îndemnat pe toţi profesorii să nu tacă, ci să-şi ceară drepturile, întrucât atunci când ai un salariu foarte mic nu ar trebui să-ţi fie teamă că pierzi ceva.

„Ieşiţi. Vorbiţi. Revoltaţi-vă. Nu acceptaţi să fiţi trataţi într-un astfel de mod. Eu cred că atât părinţii, cât şi profesorii şi orice cetăţean trebuie să aibă grijă ca profesorii să beneficieze de un salariu decent, întrucât acest lucru este foarte important pentru tânăra generaţie şi generaţiile viitoare”, a punctat Bejenari, adăugând că pe lângă profesori, pentru majorarea salariilor au semnat şi unii elevi împreună cu părinţii.

Cu o adresare către ministrul Educaţiei, Monica Babuc, a venit şi Natalia Bzovaia, profesor la liceul Waldorf din municipiul Chişinău, potrivit căreia fiecare semnătură are în spate o istorie a persoanei care a semnat şi nimeni nu a semnat de viaţă bună şi „atunci când dvs. ne ignoraţi, iar numele nostru este murdărit, nu faceţi mai bine decât un pedagog care nu-şi iubeşte copilul şi începe să-l eticheteze”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor