Peste 500.000 de străini deportaţi din Rusia în patru ani

Un raport publicat de o organizaţie specializată în problemele legate de imigraţie a susţinut că numărul deportărilor de cetăţeni străini din Rusia a crescut în ultimii câţiva ani la peste o jumătate de milion.
Preşedintele rus Vladimir Putin. (Captură Foto)
Andrei Popescu
11.05.2016

O legislaţie recentă a dus la o creştere semnificativă a numărului de străini deportaţi din Rusia, a raportat marţi o importantă organizaţie de caritate care se ocupă de refugiaţi.

Cercetările efectuate de Comitetul pentru Asistenţă Civică arată că peste 513.000 de ordine de deportare au fost emise de tribunale ruseşti începând cu 2013.

Purtătorul de cuvânt al Comitetului pentru Asistenţă Civică, Konstantin Troitski, a făcut o asociere între creşterea numărului deportărilor şi legislaţia mai dură privind imigraţia ce a fost adoptată în iulie 2013.

“Deportarea a devenit obligatorie în cazul unor încălcări repetate ale legii, în cazul evaziunii fiscale sa a unor amenzi administrative”, a precizat Troitski.

În plus, Troitski a arătat înspre numărul tot mai mare de raiduri efectuat de autorităţile ruse pentru imigraţie.

Tribunele ruseşti decid în favoarea deportării acuzaţiilor în peste 70% dintre cazurile privind imigraţia. În unele tribunale, judecătorilor le trebuie între 3 şi 5 minute, în medie, pentru a da un verdict de deportare, a susţinut raportul organizaţiei.

Începând cu 2012, Serviciul Federal rus pentru Imigraţie a interzis unui număr de peste 1,7 milioane de cetăţeni străini să pătrundă în Rusia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor