Peste 40 de femei antreprenor vor participa timp de un an la un program de mentorat

Epoch Times România
17.05.2012

Peste 40 de femei antreprenor vor participa, din luna iulie, timp de un an, la un program de mentorat implementat de Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România, Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM şi Patronatul Naţional al Femeilor de Afaceri din IMM-uri.

Obiectivul principal al proiectului ”Reţeaua Naţională a Mentorilor Antreprenoriatului Feminin” îl reprezintă selectarea a 14 mentori ai antreprenoriatului feminin şi a 42 de mentoraţi.

Fiecare din mentori îşi va alege trei mentoraţi în cadrul unor seminare programate la Timişoara, Bucureşti, Cluj Napoca şi Constanţa.

Programul va începe în luna iulie, după terminarea seminariilor.

Programul de mentorat este bazat pe dezvoltarea spiritului antreprenorial, networking, teambuilding, dezvoltarea leadership-ului şi îmbunătăţirea carierei profesionale, precum şi îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare, dezvoltarea abilităţilor interpersonale şi încredere în forţele proprii.

Pentru a participa la programul de mentorat au fost selectate femei care au o afacere cu o vechime de la un până la patru ani şi care au cel puţin un angajat.

Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România în parteneriat cu Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Patronatul Naţional al Femeilor de Afaceri din Întreprinderi Mici şi Mijlocii din România a organizat joi la Bucureşti seminarul regional „Reţeaua Naţională a Mentorilor Antreprenoriatului Feminin”.

La seminar au participat în calitate de mentor al antreprenoriatului feminin: Alice Botnarenco, Angela Cameniţă, Doina Georgescu, Maria Grapini, Nicoleta Munteanu, Sorina Plăcintă.

”Mentorul poate deschide canalele care să ajute la dezvoltarea celui mentorat, să devină o personalitate distinctă. Trebuie să ştim ce vrem, să ne facem o analiză şi să putem identifica acele calităţi care pot fi dezvoltate şi care nu. Apoi putem decide ce facem în viaţă. Important este să avem o sănătate de fier pentru că suntem supuse la un risc care nu poate fi măsurat niciodată, suntem supuse la stres. Societatea românească a fost carecterizată de situaţii imprevizibile, ceea ce ne face mai puternice faţă de alţii care au activat în sisteme mai previzibile. Asta înseamnă că am avut în sânge. Trebuie să ai această calitate de lider în tine, să îi faci să vină după tine, să faci un transfer de încredere”, le-a sfătuit Maria Grappini pe femeile antreprenor care au participat la seminar.

La rândul său, Sorina Plăcintă, unul din mentorii programului, a apreciat că începerea unui business presupune asumarea unui drum lung, unde rezultatele nu se văd imediat, ci în timp.

”Ca antreprenor să nu aşteptaţi bani în timp scurt, prietenii cei mai buni nu vor mai fi, iar oamenii care vă susţineau vor avea treburi mai importante. A începe un business este un drum unde nu se văd rezultate imediat. Trebuie să vă gândiţi foarte bine când începeţi drumul de antreprenoriat. Nu există şefi, dar sunt echipe care te urmează, însă nu oricum. Trebuie să dovedeşti că eşti deasupra, să demonstrezi dedicare şi pricepere”, le-a mai spus Plăcintă participantelor la seminar.

Vicepreşedintele Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor pentru IMM-uri, Dumitrul Nancu, i-a invitat atât pe mentori, cât şi pe mentoraţi să prezinte sugestiile legate de proiectul de lege al IMM-urile lansat pentru dezbaterea publică la începutul săptămânii.

”Un capitol este pe antreprenoriatului feminin. Avem termen de 30 zile pentru elaborarea unei legi. Aşteptăm propunerile pentru că suntem în urmă la acest capitol, noi vrem să implementăm small business act în România”, a precizat Dancu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor