Peste 150 de copii, victime ale incendiilor din neglijenţa părinţilor

În ultimii doi ani, 152 de copii au fost victime ale incendiilor din cauză că părinţii nu i-au supravegheat corespunzător.
Pompieri la stingera incendiului (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
07.09.2012

În ultimii doi ani, 152 de copii au fost victime ale incendiilor din cauză că părinţii nu i-au supravegheat corespunzător. În total, peste 1.260 de persoane au avut de suferit în urma flăcărilor care le-au afectat casele sau incintele unde se aflau.

Majoritatea incidentelor au fost provocate de improvizaţii ori de utilizarea defectuoasă a mijloacelor de încălzire şi a instalaţiilor electrice, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Această instituţie şi E.ON au încheiat un protocol de colaborare pentru derularea unor campanii de informare, prevenire şi conştientizare, în special a părinţilor, asupra pericolelor în care sunt expuşi copiii atunci când sunt lăsaţi singuri în casă.

Scopul urmărit este reducerea numărului incidentelor şi al victimelor, campania urmând să se deruleze prin şcoli, timp de jumătate de an.

Din 2010 şi până în prezent, s-au înregistrat aproximativ 40.000 de incendii în România, iar 56% au avut loc în locuinţe şi gospodării.
Directorul general E.ON România, Frank Hajdinjak, a spus că este prima campanie de acest fel, dar că îşi doreşte ca aceasta să continue mai mult timp.

"Asemenea situaţii extraordinare şi nefericite nu pot să nu atragă atenţia asupra importanţei de a respecta cu stricteţe normele de siguranţă, consecinţele pot fi extrem de severe şi pot distruge viaţa noastră şi a familiilor noastre. Acest parteneriat cu IGSU reprezintă un pas major pentru compania noastră în cadrul eforturilor depuse constant în ultimii ani pentru prevenirea şi reducerea numărului evenimentelor tragice", a spus Hajdinjak.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor