Sebastian Bodu propune Parlamentului European elaborarea unei strategii pentru combaterea incendiilor de pădure

Europarlamentarul Sebastian Bodu a înaintat, luni, 4 septembrie, Parlamentului European o propunere de rezoluţie cu privire la elaborarea unei strategii de cooperarea între statele membre ale Uniunii Europene în scopul prevenirii şi combaterii incendiilor de pădure.
Incendiu de vegetaţie (Marc Piscotty / Getty Images)
Epoch Times România
05.09.2012

Europarlamentarul Sebastian Bodu a înaintat, luni, 4 septembrie, Parlamentului European o propunere de rezoluţie cu privire la elaborarea unei strategii de cooperarea între statele membre ale Uniunii Europene în scopul prevenirii şi combaterii incendiilor de pădure. Acesta evidenţiază în document că rezoluţia trebuie să cuprindă în mod concret obligaţii specifice din partea statelor.

Europarlamentarul găseşte necesară elaborarea unei astfel de strategii deoarece „incendiile de pădure afectează nu doar statele pe teritoriul cărora a izbucnit incendiul, ci şi echilibrul climatic al zonei în general” şi pentru că „există situaţii când statele membre afectate nu pot face faţă singure unor incendii de proporţii”.

Conform lui Sebastian Bodu, „vremea uscată prelungită a contribuit la declanşarea de incendii de pădure distrugătoare în Portugalia, Spania, sudul Franţei, Grecia şi România”. „Sistemul european de informare pentru incendii forestiere a avertizat asupra riscului extrem sau ridicat de incendii în mare parte din sudul Europei, până mai la nord, în Ungaria şi Slovacia”, scoate în evidenţă europarlamentarul în propunerea de rezoluţie.

Sebastian Bodu argumentează în propunerea înaintată Parlamentului European că „pădurile acoperă 37,8% din teritoriul european şi asigură existenţa a 3,4 milioane de persoane, ce îşi desfăşoară activitatea în silvicultură şi în alte industrii bazate pe resursele forestiere”. „Pădurea reprezintă un factor important al stării de sănătate psihică şi fizică a oamenilor, modifică climatul zonei în care se găseşte şi creează un microclimat aparte atenuând excesele climatice”, scoate în evidenţă europarlamentarul Sebastian Bobu în propunerea sa de rezoluţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor