Peste 1.000 de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiilor din 35 de judeţe

Peste 1.000 de pompieri au fost mobilizaţi, în ultimele 24 de ore, pentru stingerea incendiilor de vegetaţie care au izbucnit în 35 de judeţe.
Incendiu de vegetaţie (Marc Piscotty / Getty Images)
Cristina Boiangiu
26.08.2012

Peste 1.000 de pompieri au fost mobilizaţi, în ultimele 24 de ore, pentru stingerea incendiilor de vegetaţie care au izbucnit în 35 de judeţe. Au fost afectate peste 950 de hectare de vegetaţie uscată şi fond forestier, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

În judeţul Maramureş, a fost semnalat un incendiu pe o suprafaţă de teren de 40 de hectare, iar pompierii s-au luptat mai mult de şapte ore pentru a stinge flăcările înalte de câţiva metri. Tot în judeţul Maramureş, s-a produs un incendiu de vegetaţie uscată în satului Mociră, fiind afectate 40 de hectare de teren, iar vântul puternic a făcut ca flăcările să se extindă cu repeziciune.

Un alt incendiu a izbucnit, în judeţul Maramureş, în apropierea vârfului Creasta Cocoşului, iar în judeţul Buzău, zeci de pompieri militari şi lucrători silvici au acţionat pentru limitarea extinderii unui incendiu izbucnit în localitatea Gura Teghii, ce a cuprins vegetaţie uscată în gol alpin şi litiera pădurii de răşinoase.

Alte incendii s-au mai semnalat în zona golului alpin din Muntele Podeanu, în judeţul Harghita, în zona Kovacs Peter şi în apropierea municipiului Gheorgheni, în zonele Lacu Roşu şi Rezpatak, precum şi la Harghita Băi, în judeţul Hunedoara, în localitatea Grădiştea de Munte din Masivul Godeanu, Munţii Sureanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor