Peste 10.000 de persoane participă la o Conferinţă Falun Dafa de împărtăşire a experienţelor

Dnul Li Hongzhi, fondatorul Falun Dafa, se adresează celor peste 10.000 de practicanţi prezenţi la Centrul Barclays din Brooklyn, New York City, în 17 mai 2019 (Larry Dye/The Epoch Times)
Anne Wu
20.05.2019

Peste 10.000 de practicanţi ai mişcării spirituale Falun Gong s-au strâns în 17 mai la Centrul Barclays din Brooklyn, New York, la o conferinţă a grupului. Participanţii veneau din numeroase ţări, lucru evidenţiat de diversele limbi folosite pentru traducerile simultane ale discursurilor, care au inclus chineza, spaniola, engleza, germana, coreeana, japoneza sau italiana.

Falun Dafa, cunoscută şi sub numele de Falun Gong, este o şcoală tradiţională chineză de qigong ai cărei practicanţi trăiesc după principiile morale Adevăr - Compasiune - Toleranţă - încercând să fie cinstiţi, corecţi, sinceri, ghidaţi mereu de bune intenţii, altruişti.

În China, practicile spirituale au fost deseori transmise de la maestru la student, deseori în particular, de-a lungul generaţiilor. Falun Dafa - o practică antică - a fost făcută publică de domnul Li Hongzhi în mai 1992, în oraşul chinez nord-estic Changchun. De atunci, Falun Dafa s-a răspândit în China şi în peste 70 de ţări.

Fiind înrădăcinată în valorile culturii chineze milenare, Falun Dafa a atins în scurt timp o popularitate enormă în China, în 1999 existând între 70 şi 100 milioane de practicanţi, potrivit unor estimări oficiale ale regimului comunist chinez.

Liderul de la acea vreme al Partidului Comunist Chinez (PCC), Jiang Zemin, s-a temut că învăţăturile morale tradiţionale ale Falun Dafa vor deveni o provocare pentru dominaţia pe care Partidul Comunist o exercita asupra poporului chinez, şi că atrage mai mult atenţia poporului chinez decât ideologia ateistă a Partidului, astfel că a ordonat persecutarea practicanţilor Falun Gong.

În 20 iulie 1999, lucrurile s-au acutizat, Jiang Zemin lansând o campanie la nivel naţional de eradicare a şcolii de qigong. Milioane de practicanţi au fost trimişi în spatele gratiilor, în lagăre de muncă, centre de reeducare şi alte structuri, unde sunt deseori torturaţi de regimul comunist pentu a renunţa la credinţa lor.

Website-ul Minghui.org, care publică informaţii şi ştiri despre persecuţia din China, a precizat că numărul confirmat al deceselor provocate de torturi şi abuzuri este de 4.304. Totuşi, se crede că numărul real al victimelor este mult mai mare, cu trei sau patru ordine de mărime, discrepanţa fiind datorată secretului impus de Partid asupra crimelor comise de acesta.

În plus, se estimează că un număr mare de practicanţi au fost ucişi prin recoltarea pe viu a organelor lor. De când ziarul The Epoch Times a publicat pentru prima dată informaţii despre recoltarea forţată de organe din China în 2006, cercetători independenţi şi jurnalişti au investigat şi confirmat acuzaţiile că regimul comunist chinez extrage organe de la prizonieri de conştiinţă în viaţă, în principal practicanţi Falun Dafa, pentru a fi folosite în sistemul de transplanturi de organe ale ţării. Cercetătorii au declarat că recoltarea organelor este un “genocid la rece”, în cadrul căruia se ctrede că au fost executaţi pentru organe mai multe sute de mii de persoane, estimările recente vorbind de peste u milion de persoane. Ca parte integrantă a acestei persecuţii, aparatul de propagandă al Partidului Comunist Chinez a lansat o campanie de defăimare a practicii şi a aderenţilor săi.

În cadrul conferinţei din New York, mulţi dintre cei care au urcat pe scenă au discutat despre eforturile depuse pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la genocidul care are loc în prezent în China.

La conferinţă a participat şi domnul Li Hongzhi, care a discutat timp de aproximativ două ore despre provocările cu care se confruntă practicanţii în eforturile lor de a semnala persecuţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor