Percheziţii la Administraţia Cimitirelor şi ALPAB

O serie de contracte încheiate de Administraţia Cimitirelor şi Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement cu firme implicate în evaziune fiscală şi spălare de bani au intrat în vizorul poliţiei.
Poliţişti (Epoch Times România)
Loredana Diacu
19.11.2015

Peste 120 de poliţişti efectuează, joi, percheziţii în Bucureşti şi patru judeţe, la Administraţia Cimitirelor, la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB) şi la locuinţele mai multor persoane suspectate de evaziune şi spălare de bani, relatează Mediafax.

Poliţiştii au descins la 43 de adrese din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Buzău şi Mehedinţi, percheziţiile fiind efectuate în cadrul unui dosar instrumentat de Parchetul Tribunalului Bucureşti, în care 14 persoane sunt urmărite penal. La finalul percheziţiilor, mai multe persoane pe numele cărora au fost emise mandate de aducere vor fi audiate la Poliţia Capitalei.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că anchetatorii fac percheziţii şi la Administraţia Cimitirelor şi ALPAB, din cadrul Primăriei Capitalei, de unde sunt ridicate documente vizând contracte de igienizare şi îngrijire a cimitirelor încheiate de cele două instituţii cu mai multe firme.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2009 - 2014, societăţi comerciale care aveau contracte cu instituţii publice controlate de un număr restrâns de persoane au creat circuite economice şi financiare fictive, prin înregistrarea contabilă şi declararea fiscală de achiziţii fictive, pentru a nu plăti obligaţiile fiscale. Reprezentanţii societăţilor comerciale au încercat să ascundă provenienţa ilicită a sumelor de bani rezultate din activitatea evazionistă prin transferuri bancare repetate în conturile unor firme controlate de aceleaşi persoane, în final, aceste sume fiind retrase integral în numerar.

Prejudiciul produs bugetului de stat a fost estimat de anchetatori la aproximativ şapte milioane de lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de aproximativ 18 milioane de lei.

Amintim că fostul şef al Administraţiei Cimitirelor, Bogdan Popa, este urmărit penal de DNA, alături de primarul suspendat al Capitalei Sorin Oprescu. Fostul primar este acuzat de luare de mită, după ce, în 5 septembrie, ar fi primit de la Popa, în baza unei înţelegeri prealabile, 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruţi de acesta pentru primarul Capitalei, de la patru persoane care ulterior l-au denunţat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor