Fondatorul Cancan, Radu Budeanu, a recunoscut că a intermediat mita de la Buzăianu către Udrea

Radu Budeanu, fondatorul Cancan, este acuzat că a intermediat mita de 5 milioane de dolari de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu către Elena Udrea în dosarul Hidroelectrica.
Sediul DNA
Sediul DNA (Epoch Times România)

UPDATE. Radu Budeanu şi-a recunoscut vina în faţa procurorilor DNA, a dezvăluit Digi24.

* * *

Ridicat şi audiat miercuri seară de procurorii DNA, fondatorul Cancan, Radu Budeanu, a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune. Cauţiunea a fost stabilită la 2 milioane de lei şi trebuie depusă în termen de 48 de ore, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Potrivit sursei citate, Budeanu a fost ridicat de procurorii DNA şi dus la audieri, miercuri seară, surse judiciare afirmând că acesta ar fi implicat, alături de Dan Andronic, asociatul majoritar al societăţii Editura Evenimentul şi Capital şi director general al Evenimentului Zilei şi omul de afaceri Bogdan Buzăianu în dosarul Hidroelectrica al fostului ministru, Elena Udrea, privind un contract între Hidroelectrica şi o firmă privată, pentru care Udrea ar fi cerut 5 milioane de dolari.

În data de 7 octombrie, procurorii DNA au făcut 26 de percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov la firme, cabinete de avocatură şi la sediul unei instituţii publice, într-un dosar privind fapte de trafic de influenţă şi spălare de bani, surse judiciare afirmând la momentul respectiv că printre cei vizaţi de anchetatori ar fi politicieni şi patroni de presă.

În ceea ce-l priveşte pe Dan Andronic, acesta a fost audiat la DNA în 29 iulie, la ieşire declarând că a fost chemat de anchetatori să aducă mai multe documente, fără a preciza în ce calitate a fost chemat.

În acelaşi dosar ar fi implicat şi Bogdan Buzăianu, pentru care Udrea ar fi cerut mită 5 milioane de dolari. Buzăianu, fin al lui Dan Ioan Popescu, a deţinut compania Energy Holding, devenită ulterior Alpiq Romenergie şi Alpiq RomIndustrie. Energy Holding a încheiat cel mai mare contract de energie cu Hidroelectrica, de aproape 1 miliard de dolari, pe vremea când naşul Popescu era ministru al Economie.

Potrivit Mediafax, acordul cu Energy Holding a adus companiei Hidroelectrica cele mai mari pierderi dintre toate contractele cu "băieţii deştepţi" (cum îi numea Băsescu pe cei ce cumpărau ieftin energie de la stat pentru a o revinde scump) - 1,4 miliarde lei pentru perioada 2006-2012.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne