Noi date relevă că avionul companiei Malaysia Airlines ar fi rămas fără combustibil

Zborul MH370, al companiei Malaysia Airlines, care a dispărut fără urmă la 8 martie, ar fi rămas   fără combustibil înainte să se prăbuşească.
 
Zborul MH370, al companiei Malaysia Airlines, care a dispărut fără urmă la 8 martie, ar fi rămas fără combustibil înainte să se prăbuşească.   (youtube.com)

Cercetători australieni au ajuns la concluzia că avionul companiei Malaysia Airlines, care a dispărut fără urmă la 8 martie, ar fi rămas fără combustibil înainte să se prăbuşească, informează marţi ziarul ABC.

Ei sunt convinşi că aeronava s-a prăbuşit într-un loc îndepărtat în Oceanul Indian, deşi căutările care au avut loc în această zonă continuă să rămână fără rezultate. Potrivit ziarului The Wall Street Journal, Departamentul de securitate a transportului aerian din Australia asigură că a ajuns la această concluzie după ce a revizuit cât timp a întârziat avionul să coboare peste 5.000 de mile marine (8.045 kilometri).

Departamentul prevede să deschidă o anchetă care să fie realizată de companii private şi care vor fi chemate la concurs săptămâna viitoare. Rudele pasagerilor chinezi ale avionului dispărut s-au declarat 'nemulţumite' de informaţiile tehnice furnizate de compania malaeziană şi de sateliţii Inmarsat, date care au fost determinante pentru a asigura că aparatul s-a prăbuşit în Oceanul Indian.

'Datele nu servesc la nimic. Vrem să ni se explice metoda prin care au fost calculate, să ştim cum au fost obţinute pentru a şti dacă locul în care se realizează căutările este corect sau nu', a declarat Steve Wang, purtătorul de cuvânt al rudelor pasagerilor chinezi. În afară de manifestarea acestei nemulţumiri, Wang a criticat şi modul în care se difuzează datele, pe care rudele le reclamă de mult timp guvernului malaezian şi care, pe baza informaţiilor sateliţilor culese şi analizate de Inmarsat, relevă că avionul s-a prăbuşit.

'Ar fi trebuit să ne trimită şi nouă aceste informaţii. Deşi le cerem de mai multe luni, au optat să le facă publice prim medii la care nu avem acces. În China accesul la Internet este dificil', a declarat Steve Wang, a cărui mamă se numără printre cele 239 de persoane aflate la bordul avionului care a dispărut fără urmă la 8 martie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe